Съдът казва виновен ли е Филип Златанов

ОFFNews 03 април 2014 в 08:50 1427 1

Филип Златанов
Филип Златанов

Софийският градски съд ще обяви днес присъдата си по делото за прословутото тефтерче на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Прокуратурата поиска тригодишна условна присъда с петгодишен изпитателен срок, като се мотивира с чистото съдебно минало на обвиняемия. Делото приключи в рамките на два дни. Златанов поиска бърз процес, без разпит на свидетели и вещи лица. Бяха изчетени обаче техните показания в съдебната зала.

Златанов не се призна за виновен и поиска да бъде оправдан. Златанов е обвиняем за длъжностно престъпление. Днес съдия Андрей Ангелов ще се произнесе по три казуса - прикрита ли е била от обществото проверка срещу президента Росен Плевнелиев и забавени ли са били решенията по още два случая. 

На пресконференция през месец юли 2013 година прокуратурата прожектира повече от час избрани страници от тефтерчето на Златанов с инструкции "да се удари", политически поръчки и инициали, съвпадащи с тези на политици от управляващата партия- И.Ф., Ц.Ц. и Б.Б. 

След скандала Искра Фидосова напусна депутатския си пост и Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови