Quantcast

Съдът гледа делото на Сидеров за боя на летище Варна

Магистратите са притеснени, че лидерът на "Атака" отново има имунитет.

OFFNews Последна промяна на 15 октомври 2014 в 09:32 1228 3

Волен Сидеров

За днес в Софийския градски съд е насрочено делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров заради инцидента на летище Варна от началото на годината.

Според юристи обаче имунитетът, който Сидеров получи, след избора му за депутат в 43-тото Народно събрание, може да се окаже проблем за началото на процеса, съобщи БНР.

За да стигне казусът до съд, главният прокурор поиска и получи доброволно имунитета на националиста, буквално дни след скандала на летище "Варна".

Срещу лидера на "Атака" е повдигнато обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Боят на летището беше предшестван от скандал в самолета между Волен Сидеров и други пътници.

Разследването беше проведено бързо и последва бързо внасяне на обвинителния акт, но първият опит делото да тръгне по същество пропадна, защото Волен Сидеров се оказа неоткриваем за съдебните призовкари.

Заради кандидатдепутатския имунитет на националиста процесът беше отсрочен за дата след изборите. Сега обаче той има депутатски имунитет и юристи смятат, че тъй като е новопридобит, имунитетът му трябва да бъде поискан от новото 43-то Народно събрание, а дотогава делото вероятно ще бъде спряно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.10 2014 в 10:55

А защо не споменете, че днес два пъти е имало сигнал за бомба? Дали е случайно? Дали този наглия не се опитва да се покрие по възможно най-тъпия начин за пореден път?

15.10 2014 в 10:49

Това, че Сидеров не е затворник показва ясно, че правораздаването не работи. Да не се чудим после защо хората прибягват до саморазправа.

15.10 2014 в 10:44

Е тия не могли да открият.Че то е ясно къде трябва да го търсят-под масата.