С церемония почетоха паметта на загиналите при атентата в Бургас

OFFNews - Бургас 18 юли 2017 в 19:04 2650 0

Снимка OFFNews

Здравният министър Николай Петров запалва свещ пред мемориала

Близки на загиналите при атентата на летище „Бургас“ преди пет години дойдоха и тази година на лобното им място, за да почетат паметта им. Сред тях бе и Ахмед Кьосьов – баща на загиналия при бомбения взрив шофьор на автобуса Мустафа.

Като ти липсва най-ценното в живота – как да се чувстваш…“, коментира кратко Ахмед.

Близки на загиналите израелски туристи казаха, че се чувстват изолирани от процеса, който все още не е започнал по същество в българския съд.

Никой не ни казва какво става. Много зле се чувстваме затова, че не получаваме точна информация и че няколко пъти делото се проваля“, коментираха майката и сестрата на загиналия Маор Харуш.

Посланикът на Израел, Ирит Лилиан, посочи, че е в ръцете на българския съд дали военното крило на Хизбула ще бъде присъединено като ответник в процеса.

Това е въпрос, който специализираният съд ще реши. Ние вярваме, че Хизбула е зад тази атака“, поясни Лилиан.

В своето слово тя посочи, че вярва в българските магистрати и цитира израелската поговорка „Справедливостта идва бавно“.

Пред мемориала на летище „Бургас“ бяха запалени шест свещи, в памет на загиналите. Една от тях запали здравният министър Николай Петров. По време на атентата, той е един от лекарите, който помага на пострадалите в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!