Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

С концерт отбелязваме Световния ден на аутизма

OFFNews 02 април 2016 в 08:26 2574 0

НДК ще светне в синьо по повод Световния ден за информираност за аутизма. Тази година кампанията се провежда под мотото "Аз имам аутизъм. И ти за мен си странен". 

На откритата сцена пред НДК в 19.00 ч. ще се състои и концерт. 

На сцената ще излязат Графа, Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Дидо от Д2, Тома, Коцето Калки и съпругата му Мартина Табакова, Богдан Томов, Поли Генова, Део и Лео, вокална група „Бон - Бон“ и други.

Инициативата „Освети в синьо“ се организира за пета поредна година и е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова. По традиция в синьо се осветяват знакови сгради в София и страната. Тази година сред тях се нарежда и паметник-сградата на Община Пловдив.

2 април е обявен за Световен ден на осведоменост за аутизма от ООН през 2007 г. Инициативата "Освети в синьо" има за цел всяка година да привлича вниманието към аутизма.

В рамките на инициативата по света са осветени емблематични сгради като Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк, статуята на Христос в Бразилия, Операта в Сидни и др.

Освен с концерт София ще отбележи Деня на аутизма и с детски панаир с безплатни творчески ателиета в Зоологическата градина. От 11 до 15 часа всички деца, с аутистични разстройства или не, ще могат да се включат в занималните с уроци по стенопис, пиксел арт, пясъчни рисунки, изработка на маски и рисунки с отпечатъци от ръце около сцената в зоопарка, и после да видят произведенията си в мини арт изложба. Ще има и зумба танци. Събитието е безплатно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!