"С клипчето напомнихме на Искров, че е време да освободи поста управител на БНБ"

Цветан Василев най-вероятно е злоупотребил с приятелството си с гуверньора на БНБ, коментира Левон Хампарцумян

OFFNews 27 април 2015 в 08:25 2722 7

Константин Симеонов, адвокат на Цветан Василев.

„Целта на публикуването на клипа, на който се вижда как Цветан Василев и управителя на БНБ Иван Искров пеят заедно „Назад, назад, моме Калино” беше да напомним, че Иван Искров искаше да си ходи, но нямаше кой да го освободи и че му е време”.

Това обяви пред Нова телевизия адвокатът на банкера Цветан Василев - Константин Симеонов. Той е дал видеото на медиите.

Малко на патерица му направихме подарък за рождения му ден, нищо повече, уточни Симеонов. Адвокатът напомни, че Искров неколкократно е казвал, че е имал само професионални контакти с Цветан Василев.

„Дали този клип е предупреждение за други хора? Най-вероятно, да”, призна той.

Той нямал информация за кого още може да се появят компрометиращи факти и данни. „Персонално не мога да кажа нищо. Аз познавам Цветан Василев от септември 2014 година, но не знам какво има той в семейния му архив”, допълни Симеонов.

Той не изключва да са правени записи на срещите на Цветан Василев с редица политици в навечерието на кризата с КТБ.

Банкерът Цветан Василев най-вероятно е злоупотребил с приятелството си с гуверньора на БНБ Иван Искров по повече от един начин. Това бе коментарът на изпълнителния директор на „УниКредит Булбанк“ Левон Хампарцумян пред bTV.

Според Хампарцумян видеото е вид телеграма, или поне изглежда като такава, идваща да обяви, че Василев разполага с компрометираща информация, която може да бъде споделена. „Ако някой знае за престъпление и не го сподели с институциите, то това само по себе си е престъпление. Да знаеш за престъпление и да не го съобщаваш, не е особено етично и не е законопослушно”, коментира банкерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови