Руският йога: Не съм сутеньор, помагам на леки жени

OFFNews 29 септември 2017 в 20:20 6379 1

Арестуваният у нас руски йога, сочен за водач на руска секс секта, обяви, че обвиненията срещу него са политически мотивирани и ако бъде екстрадиран, ще бъде убит в Русия. 

Митрадевананда Парамахмса Свами заяви пред bTV, че преди няколко години е създал своя религиозна общност в Русия, като основата ѝ била йогата. 

Според руските власти групата "Каула Дхарма" е секта, която привлича жени за проституция и участие в порно филми. 

Руснакът обаче отхвърля обвиненията и твърди, че единствената му цел е да помага на бедни жени. 

"Всичко започна в Русия, когато имаше гонения срещу жените с леко поведение. И аз им предложих защита – чрез интернет, чрез сайта на съпругата ми. Тези, които се съгласяваха да им помогна, трябваше да станат мои жени", разказа той.

Митрадевананда Свами е категоричен, че процесът срещу него е политически. 

Той беше арестуван у нас, след като беше обявен за издирване от Интерпол. Сред обвиненията срещу него е в убийство на детето на една от жените в групата му. Заедно с него е обвинена и Татяна Сверцова. 

Тя отрича обвиненията, като твърди, че детето е живо. 

"Той е изключително добър човек, няма как да извърши насилие. А вместо това го обявяват за фашист, за сутеньор. Това е абсурд", категорична е Сверцова.

Бургаският апелативен съд реши окончателно на 11 септември, че Митрадевананда Свами трябва да бъде екстрадиран. В деня, в който трябваше да бъде екстрадиран, той изпадна в кома и остана в това състояние една седмица. 

Лекарите не успяха да намерят причина за комата.

В момента той е буден. Предстои Върховната касационна прокуратура да насрочи нова дата за екстрадицията за Русия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови