Руската православна църква в хибридна атака срещу македонската и българската

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2018 в 23:16 6660 12

Митрополит Иларион

Проблемът на непризнатата Македонска православна църква трябва да се решава с диалог между нея и Сръбската православна църква.

Това заяви пред сръбската редакция на агенция Sputnik председателят на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия митрополит Иларион Волоколамски.

С тези думи той коментира готовността на Македонска православна църква да признае Българската православна църква за Църква-майка.

Изборът на медия за изказването на висшия представител на Руската православна църква не е случаен - това е финансираната от Кремъл пропагандна агенция Sputnik. В резолюция на Европейския парламент медията е наречена "псевдоинформационна агенция".

Ако една православна църква започне да подкрепя разкола за сметка на другите църкви, това може да доведе до нови разколи, но не и до преодоляване на съществуващите, коментира митрополит Иларион "по проблемите с непризнатата МПЦ и с разколниците в Украйна."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12216

5

Uzer2

27.02 2018 в 13:36

Този преди няколко години го направиха почетен доктор Хонорис Кауза на Великотърновският университет.

8951

4

AnderXale

27.02 2018 в 10:55

И къде я видяхте тази атака? В тази статия не се казва нищо лошо срещу никого, а всепризнат публичен факт! Поради същата причина преди няколко месеца БПЦ отказа да признае МПЦ и им заяви, че единствено може да ходатайства за тях! А заглавието е поредния куршум от пропагандната война срещу Русия! Офнюс по цял ден публикува точно такива фалшиви новини срещу Русия, но в същото време охотно си затваря очите за своеволията и престъпленията на Западните ни "партньори"!