Роми: Лъжа е информацията за пребит кон в кв. "Христо Ботев"

OFFNews 20 април 2015 в 08:50 13063 24

Снимка Facebook

Падналият кон.

Конят от клипа, взривил социалните мрежи, който лежи и изглежда като умрял в кв. "Христо Ботев", се оказа жив и здрав.

Конят - Максим, и стопанинът му, бяха показани в репотраж на bTV. В текста към клипа с падналото животно, пуснат във "Фейсбук" от Цветан Атанасов, се твърди, че кончето е паднало изнемощяло, след като е било бито с вериги и ритници.

"Няма такова нещо. Аз в кадрите не виждам побой. Не съм го бил нито с ритници, нито с вериги", категоричен е стопанинът.

По думите му конят е паднал при инцидент - луксозен автомобил е засякъл каруцата и животното се е подхлъзнало и паднало на земята.

Той е възмутен, че авторът на клипчето не се е притекъл на помощ, а е започнал да снима и попита защо не е заснел автомобила как засича каруцата и номера му.

Друг ром от кв. "Хрсто Ботев" потвърди, че конят е паднал при инцидент. Представител на "Евророма" от квартала обясни, че в района много хора имат коне и те са част от семействата.

"Има моменти, когато това момче няма да се облече добре, но ще почисти коня, ще го нахрани, ще го уважава и т.н. В случая конят е млад, спънал се е паднал е и т.н. Направили са някакви фотомонтажи, щуротии...", твърди представителят на "Евророма"

Собственикът на коня твърди, че се грижи много добре за него и дори вози абитуриенти и младоженци.

Той не се притеснява от наказания, защото е категоричен, че не е бил животното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!