Роми: Лъжа е информацията за пребит кон в кв. "Христо Ботев"

OFFNews Последна промяна на 20 април 2015 в 08:50 11385 24

Снимка Facebook

Падналият кон.

Конят от клипа, взривил социалните мрежи, който лежи и изглежда като умрял в кв. "Христо Ботев", се оказа жив и здрав.

Конят - Максим, и стопанинът му, бяха показани в репотраж на bTV. В текста към клипа с падналото животно, пуснат във "Фейсбук" от Цветан Атанасов, се твърди, че кончето е паднало изнемощяло, след като е било бито с вериги и ритници.

"Няма такова нещо. Аз в кадрите не виждам побой. Не съм го бил нито с ритници, нито с вериги", категоричен е стопанинът.

По думите му конят е паднал при инцидент - луксозен автомобил е засякъл каруцата и животното се е подхлъзнало и паднало на земята.

Той е възмутен, че авторът на клипчето не се е притекъл на помощ, а е започнал да снима и попита защо не е заснел автомобила как засича каруцата и номера му.

Друг ром от кв. "Хрсто Ботев" потвърди, че конят е паднал при инцидент. Представител на "Евророма" от квартала обясни, че в района много хора имат коне и те са част от семействата.

"Има моменти, когато това момче няма да се облече добре, но ще почисти коня, ще го нахрани, ще го уважава и т.н. В случая конят е млад, спънал се е паднал е и т.н. Направили са някакви фотомонтажи, щуротии...", твърди представителят на "Евророма"

Собственикът на коня твърди, че се грижи много добре за него и дори вози абитуриенти и младоженци.

Той не се притеснява от наказания, защото е категоричен, че не е бил животното.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.04 2015 в 15:43

Днес видях другата страна на монетата - двама души с каруца събираха разни нападали пръчки и треволяци. Конят им беше добре охранен, с лъскав косъм, съвсем нормално изглеждащ и със престилка. А единият човек - предполагам този, който държи юздите - носеше светлоотразителна жилетка! Та както казах в предния ми коментар, изроди има от всяка раса и прослойка на обществото. Но все пак нека не забравяме, че обратното също важи. Един човек ако е достоен, ще си бъде достоен ако ще да е син на бели точки.

22.04 2015 в 10:36

Не съм гледал видеото, но съм виждал много повече изтормозени коне, които преко сили теглят претоварени каруци, отколкото изтормозени мангали.

Проблемът обаче не е на мангалите, а на цялото общество, което допуска да има мангалски гета с всички негативни последици от тях.

Обаче като става дума за евтини гласове на куп, няма сила, която може да обърне тренда.

21.04 2015 в 16:33

Абе молоумни, тъпи и крадливи мангали, как веднага измислиха лъжите за да се отърват ...няма отърване бе все някога ще ги намериме ! Мамка им мръсна долна смръдлива , дано и те като животинчето изпитат тези мъки ...и децата им да ги изпитат !!!

21.04 2015 в 16:00

Не сте ли чували приказката "Лъже като дърт циганин" ? Тя не е от вчера.

21.04 2015 в 13:01

Това, което не можах да разбера около целия този надут с фъсни балон "ГРБ" (Грабим РБ) е следното:
Боко като беше кмет на София, се оплакваше, че няма подкрепа от правителството да реши въпрос с каруците по софийските улици (някой да смята, че има място за каруци по градските улици?). След това Бого стана премиер, дори е втори мандар, Фандъкова стана кмет (не помня кой мандат!), а каруците по софийските улици - по-многобройни от всякога! Мисля повече никакъв фандък за тая "партия"! (не че някога съм им гласувал, де ..)

21.04 2015 в 11:26

Много грозно, много. Веднъж,че е наранено живо същество и втори път, че нашите прадеди са били едно с конете, знамето ни е била конска опашка...
Определено трябва да се вземат мерки срещу тези гнусни паразити, които газят върху всичко свято за нашето общество!

21.04 2015 в 04:13

Да се изказваш открито срещу дегенерати, паразити, изроди и други боклуци от общ тип не е расизъм, а здраво мислене. А такива индивиди има във всяка раса и прослойка. Случаят със кончето е фрапиращ, но за съжаление типичен - живея в малък град, имаме си две цигански махали. Неведнъж съм виждала недохранени, изтощени, занемарени животни да преплитат крака теглейки строшени каруци. А отгоре покатерен някакъв подчовек крещи и псува нечленоразделно. Сърцето ми се къса при такива гледки, но какво мога да направя? Да се обадя в РПУто за да ми се изсмеят и да ме игнорират? И какво ще кажа!? "Видях тука един ром с една каруца и един изтормозен кон". Че те такива под път и над път, как да им обясня кой от всички имам предвид? Или директно да направя забележка на мангала, за да ме пребие на улицата? Нямам 50кг, не мога да се бия с хората. Докато не се вдигнем всички, не си върнем реда и спокойствието в държавата и не изнесем всички нечовеци - както цигани, така и разни катили в управлението - нищо няма да се оправи. И нещо ми подсказва че е късно за мирни мерки и демокрация.

21.04 2015 в 01:59

С бездействието си спрямо наглите цигански своеволия и престъпления, нашата държава прави все повече от нас расисти.

20.04 2015 в 23:19

Коня същия ли е, или цигански лъжи са това????
Нищо ново в настоящето.

20.04 2015 в 22:55

zashto vsicki napadat ciganite a zashto nikoi Ne napada b1lgarite te malko li kradat obivat ama tiahnoto nese vijda