Родители в подкрепа на възпитателка, обвинена, че накарала момченце да мие тоалетните

OFFNews 07 ноември 2019 в 08:43 2332 0

Родители се събраха пред пловдивската детска градина „Мир” в защита на помощник-възпитателката от пловдивската детска градина „Мир” Стефка Табакова. 

Тя бе обвинена, че е принуждавала 5-годишно дете да мие тоалетни. Жената твърди, че не е използвала подобни методи за наказание на момченцето, както твърдят неговите родители в жалба до отговорните институции.

Според подкрепящите я родители Табакова се грижи добре за децата им, а случаят се използва с користни цели от назначената наскоро директорка, съобщи Нова тв. Целта й била да направи чистка на персонала, твърдят родителите.

Според бащата на малкия Любчо, възпитателката не му позволява и да яде следобедната закуска заедно с останалите деца от групата. И допълват, че преди около месец възпитателката на другата трета група напуснала принудително.

„Никога не съм лишавала дете от храна”, категорична е Табакова. Тя споделя още, че в момента е в отпуск, след като била принудена от директорката да подаде молба за такъв. Шефката й дори отказала да покаже жалбата от родителите на Любчо.

Вече тече и подписка в подкрепа на персонала на детската градина. Общината започна цялостна проверка, резултатите от която ще бъдат обявени следващата седмица. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!