Родители твърдят, че детето им е било подложено на насилие в детска градина

OFFNews 31 май 2023 в 09:14 2884 1

Снимката е илюстративна.

Снимка pexels.com

Снимката е илюстративна.

Дете е било подложено на насилие в детска градина в Ямбол, заяви майка му Ваня Калфирова пред bTV.

Градината се казва "Щастливо детство". Детето е 7-годишно момченце. Майка му твърди, че то е удряно, дърпано и наказвано да стои босо в коридор от възпитателка. Директорката Антония Котева опонира.

Калфирова разказа, че преди 3-4 месеца синът ѝ започнал да се държи агресивно, да не спи нощем, да се изпуска по малка нужда, което за 7-годишно дете е озадачаващо. Заради всичко това майката се обърнала към психолог.

"Един ден ние си решавахме кръстословици и Мартин, разказа, че госпожата го щипе, изхвърля го в коридора да спи с юргана, заключва го в тоалетната, в кухнята и го заплашва, че ще го върже с въжета, разказа бабата.

Директорката обаче не смята, че това се е случвало:

„Работят 40 специалисти, има 210 деца и абсолютен достъп на родителите. Не мога да допусна, че някакво дете ще спи с юрган в коридора и никой няма да види и даде сигнал за това нещо. Вчера е входиран сигнал от майката. ... Говорила съм с възпитателите. Те отричат да е имало насилие или аморално поведение към това дете. Не може по думи на дете да наказваме персонал".

Родителите обаче настояват, че са прави и твърдят, че възпитателката им се е извинила в телефонен разговор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

1

voododoll

31.05 2023 в 11:02

7 годишно в детска градина?!

Ех всички колко се изнежиха. Едно време що бой сме изяли в детската градина че и в училище. Пък шанса да ни донабият и вкъщи беше голям. И все хора станахме. А сега снежинки, дръпнеш му ухото и веднага се почва саморазправа, съд, жалби, полиция, ЕСПЧ, Хага…. Дееейба