Реститути заградиха площада в центъра на Пловдив

OFFNews 06 февруари 2018 в 13:42 7955 1

Снимка БНР/Радио "Пловдив"

Голям парцел от централния площад на Пловдив бе ограден с телена ограда с надпис „Частен имот“. 

Парцелът се намира на площада до Централна поща, на мястото на съборените през миналата година павилиони. Те бяха принудително премахнати от Общината през ноември, а тогава ресорният заместник-кмет Димитър Кацарски обясни, че с разчистването на терена ще бъде освободен подходът към Одеона, припомня БНР. Междувременно години наред течеше съдебен спор между Общината и собствениците на съборените търговски обекти.

От администрацията на Община Пловдив са категорични, че дългите съдебни процедури са завършили в полза на Общината,
собственик на терена и по документи. На обратното мнение са собствениците на магазините, които твърдят, че този терен е частен.

„Нищо не се е променило към днешната дата. Като имам повече информация ще ви кажа“, коментира пред БНР Кацарски.

Адвокатката на собствениците Паулина Христева на свой ред обясни, че огражденията са поставени, тъй като нейните клиенти искат да покажат на обществеността, че този имот действително е частен. "Всеки може да загради имота си, когато прецени. Просто решихме да сигнализираме обществеността и да се види, че този имот е частен. Никога не е била оспорвана собствеността върху този имот. Не са водени дела в този смисъл. Единственото, което се е случило е, че Община Пловдив издаде заповед за събаряне на постройката в имота. Тя беше съборена по време на висящ процес. В момента има висящ
процес относно законосъобразността на тази заповед, коментира адвокат Христева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!