X Advertisement

Решено: Учениците от 5. до 12. клас задължително с маски

OFFNews Последна промяна на 18 ноември 2020 в 18:46 2141 3

Просветният министър Красимир Вълчев издаде заповед, с която учениците от 5. до 12. клас задължително ще носят маски в клас. Това стана след нареждане на премиера Бойко Борисов да се продължи с прилагането на гъвкави форми на обучение в училищата. Учениците да учат присъствено, където нивата на зараза са ниски, а където са високи - да се преминава към онлайн обучение, препоръча премиерът.

За учениците от 1. до 4. клас носенето на маска/шлем по време на учебен час и други занимания може да бъде задължително по решение на педагогическия съвет или на преподаващия учител за всеки отделен час.

В училищния двор учениците и учителите ще могат да са без маска/шлем, когато нямат допир с друга паралелка. Допуска се учениците да бъдат без лични предпазни средства по време на изпитване, физически упражнения и др.

Ситуацията с разпространението на коронавируса в школата е сериозна, като най-тежко е положението в София, Пловдив и Варна.

"Ние имаме най-либералния режим, ако погледнем другите европейски страни. Това е да защитим, от една страна, учителите - от друга страна, и учениците. Ако от тези средно 30 000 деца, които заболяват от грип, помогнем 3000 по-малко да заболят, това само по себе си ще бъде успех", каза Красимир Вълчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6589

4

stanimir_13

19.11 2020 в 06:20

В училище -с маски и на разстояние. След занятия, по кафенетата без маски и накуп. Така са нашите ученици.

12177

1

sawall

18.11 2020 в 20:47

Ние имаме най-либералния режим, ако погледнем другите европейски страни. - То точно там е проблемът, безполезни безидейници! В другите страни нещата вече се успокояват, а при нас случаите растат!

И защо се налага да има маски за учениците? Нали при тях нямаше проблем, не се пренасяла зараза, и т.н.? Или това което всеки ученик можеше да ви каже, че ще стане, стана? В смисъл, че няма линейки, хора умират не толкова от вируса, а от други неща, защото лекарите не стигат, и като брой, и като енергия вече?

Имахте шанс да подадете оставка, но го пропиляхте и сега пак ние страдаме. Загубеняци.

 
X

Войната в Украйна от първо лице