Quantcast

Ремонтът пред НДК отново се отлага, поредно обжалване го блокира

Юлиана Ончева Последна промяна на 12 април 2016 в 06:19 3047 3

Ремонтът на площада пред НДК отново се отлага. Осем фирми са подали документи по обществената поръчка, срокът за кандидатстване изтече вчера, офертите им обаче няма да бъдат отворени по план днес, заради обжалване на конкурса. 

Общината обяви за втори път поръчката за строително ремонтни дейности на „Парково пространство на Национален дворец на културата - възстановяване и обновяване – ЗОНА 4 – ремонт на площад „България“. Първата бе отменена, заради липса на конкурентна среда, тъй като на нея се яви само една фирма. 

Сега изборът на изпълнител и стартът на ремонта чака решението на Комисията за защита на конкуренцията дали ще допусне за разглеждане искането за временно спиране на процедурата. Вчера от Столична община са изпратили контра искане до КЗК да не бъде уважена жалбата, показва справка в Агенцията за обществени поръчки. Според сайта на КЗК жалбата е подадена от "СОЛИД ГРУП" ООД на 6 април. 

В КЗК чака и още една жалба, свързана с ремонта на площад "България". Тя е за доставка на гранитни плочи. По информация на Столична община разглеждането й предстои утре. Според СО следите водят към Панама, в основата на спора е офшорка. 

Фирма СГМ-1 ООД обжалва решението, с което за победител в конкурса е обявена "Панов - тийм". Първоначално именно СГМ печели поръчката, в началото на март обаче зам.-кметът Мария Бояджийска я декласира, след разкритието, че е свързана с офшорка, регистрирана в Панама. Така според последното решение гранитни плочи за 2 425 027 лева без ДДС ще доставя фирма "Панов - тийм". 

Установи се, че единият от съдружниците с 50% дял - Роял Стройтех ЕООД е с едноличен собственик "Ротменсен Холдингс", юридическо лице, регистрирано в Панама, пише в решението на СО. 

Поръчката за пл. "България е за 5 млн. лв., половината от които да се използват при необходимост до 3 години. Поръчката предвижда дейности по готови технически проекти в частите „Архитектура“, „Конструктивна“(вкл. хидроизолация), „Площадно осветление“, „Канализация и отводняване“, „Водоснабдяване“, „Геодезия и вертикална планировка“, „Дренажна система в прилежащи зелени площи“, „ПБЗ“, „Пешеходна пътека на бул.“Фр.Нансен“ с кръстовището с бул.“Васил Левски“, „Пешеходна пътека на бул.“Витоша“ с кръстовището с бул.“Скобелев“ и перони на трамвайната спирка. Територията на пл. България е 12 500 кв. м.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.04 2016 в 10:30

Я потърсете в нета нещо за фирма "Панов - тийм". Нищо няма да намерите, няма такава,няма интернет сайт дори но печелят поръчки за милиони лв.Същото и с циганската фирма с поръчки за 50млн. лв в БДЖ. Докога така бе....

12.04 2016 в 10:08

Дейности по ГОТОВИ технически проекти? Това май означава, че само ще се замаже положението, а?

12.04 2016 в 06:53

Гербавата самоковска дървеница не се накраде.

Какво 'парково осветление', като вече има ламби на всеки 10 крачки и прожекторчета под всяко дърво? За грозните ельоменаций по фасадата на НДК, дето отпред са изгорели от едната страна, да не говорим. Кво още ще има, прожектори от дронове?

Пешеходни пътеки за 5 милиона.

Евала.