Quantcast

Ремонтът по Графа тръгна отново, започва работата и по 'Шишман'

Признаха на Джи Пи Груп 31 дни като неработни, няма да плащат забавяне за тях

OFFNews Последна промяна на 07 февруари 2019 в 16:27 3350 0

Снимка Архив

Ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" тръгна отново след 48 дни пауза заради лоши климатични условия. 

Зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов проведе оперативка с техническия ръководител на
ремонтните дейности и строителния надзор на обекта, съобщи Столична община. Строителните работи са възобновени на 5 февруари. 

Изпълнителят на обекта „Джи пи груп“ е поискал от началото на строителните дейности да бъдат признати като неработни още 50 дни заради неблагоприятни метеорологични условия – дъждове през пролетта и лятото. Надзорната фирма информира, че признава 31 дни от заявените, като за тях е предоставен протокол от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Представителят на изпълнителя информира, че от обектите, включени в Зона 2, до момента е изпълнена ул. "Солунска“. Изцяло са подменени подземните комуникации по ул. „Граф Игнатиев“, завършени са релсовият път и уличното осветление и са положени 50% от настилките по ул. „Граф Игнатиев“ извън трасето на релсовия път.

С възстановяването на строително-монтажните дейности започва работа по площадите „Гарибалди“, „Славейков“ и „Св. Седмочисленици“, както и по ул. „Граф Игнатиев“ в участъка между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. 

Продължава монтажът на разграничителите на трамвайното трасе и перголите на пл. „Славейков“. Отстраняват се и установени от надзора и възложителя забележки.

От 12 февруари се предвижда да започне полагане на настилки по ул. „Цар Шишман“ в участъка между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Ген. Паренсов“, където беше поставена временна асфалтова настилка. По време на ремонта ще бъдат направени нови тротоари, като ширината на този от страната на сградите ще бъде увеличена, обновяват се настилката на улицата, осветлението и озеленяването. Временно ще бъдат поставени ограждения, а работата ще се изпълнява поетапно, за да е максимално облекчен достъпът на пешеходци. 

В момента се извършват съгласувателни процедури със „Софийска вода“АД и Министерство на културата за поставяне на подземни контейнери, като всички контейнери, които могат да бъдат заустени в канализацията, ще бъдат изпълнени.