Ремонтът на Житница е на финала, полагат релсите на метрото в Овча купел

Три буферни паркинга ще има до метростанциите

OFFNews Последна промяна на 20 август 2019 в 15:52 5846 1

До 15 септември свършва ремонтът по улица "Житница" от ул. "Съвет на Европа" до бул. "Овча купел". Едното платно ще бъде отворено за автомобили до дни. 

Това стана ясно при проверката на строителните дейности от кмета Йорданка Фандъкова, заместника й Дончо Барбалов и шефа на Метрополитен Стоян Братоев. "Житница" е сред най-важните инфраструктурни обекти по линията на метрото от "Красно село" през "Овча купел" до Околовръстното. 

В отсечката на "Житница", с дължина близо километър, се изграждат 4 ленти /по две в посока/, тротоари с унипаваж, ново улично осветление, извършени са реконструкции на инженерните мрежи на ВиК, електро и телекомуникациите. 

Изграждаме 4 км с четири метростанции тук на стойност 100 млн. евро, припомни Фандъкова. Конструкцията на метростанция 15 е изградена, като в момента текат довършителни дейности и предстои полагането на релсите. Самата станция ще има пет изхода като е предвидено на три от станциите да бъдат изградени буферни паркинги с капацитет по 200-240 автомобила всеки.

Успоредно със строителството на МС 15 тече и изграждането на МС 18 в „Горна баня“, където метрото ще прави връзка с влаковете за Перник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови