Quantcast

Ремонтът на Кукления свършва, догодина е ред на Театър София

OFFNews Последна промяна на 29 август 2019 в 15:40 1903 1

Цялостната реконструкция на сградата на Столичния куклен театър е на финала. Освен салонът и сцената, са ремонтирани гримьорните, фойе, сервизни помещения.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещението си на строителния обект. 

Остават довършителни работи и изграждането на тежкотоварна платформа за декорите. До края на октомври очаквам да приключат строителните дейности и през ноември да започнат репетициите и представленията за най- малките зрители, посочи Фандъкова. 

Радваме се, че всичко това се случва и че децата на София ще имат едно чудесно реновирано място, отговарящо на всички изисквания. Радваме се ,че артистите ще имат добри условия за работа, сподели директорът на Столичния куклен театър Иван Райков. Театърът вече има планове за допълнителни дейности като школа за деца, както и провеждането на уъркшоп за артистите и търсене на нови форми в изкуството. Получавайки сградата ще заработим на пълни обороти, посочи още Иван Райков.

Първата премиера в театъра ще е на 14 декември с представлението „Най-хубавият подарък“.

Културната инфраструктура е много важна.За малкият човек ходенето на театър е голям празник и е начин да възпитаваме интерес към културата и критичното мислене на децата, каза зам.-кметът Тодор Чобанов, който присъства на проверката на строителните дейности.

През следващата година Столичната община планира цялостна реконструкция на театър София, която да бъде реализирана с европейски средства. Проектът е почти готов и до седмици предстои внасянето на апликационната форма. След ремонтите на културния дом в Красно село и Дружба, Столичната община подготвя проекти за ремонт на културните домове „Надежда“ и „Средец“. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8821

1

bls

29.08 2019 в 16:09

"фойе" - фоАйе