Ремонт затваря бул. "Симеоновско шосе" до края на март 2014

OFFNews 02 декември 2013 в 08:50 6843 6

Ремонт затваря бул.
Ремонт затваря бул. "Симеоновско шосе".

 

Бул. "Симеоновско шосе" се затваря за движение от днес, 2 декември, до края на март 2014 г. 

Причината е започващото доизграждане на Главен канализационен клон I по ул. "Симеоновско шосе" в кв. "Симеоново", съобщиха от "Софийска вода". 

Ще има и затруднение в движението по участъка от ул. „Бор“ до ул. „Симеоновска“.

Автобусна линия № 67 ще обслужва кв. „Симеоново” до спирка ул.„Златен век”. Не се предвижда промяна в маршрута на автобусна линия № 98. Няма да се затваря бул. „Симеоновско шосе“ в участъка от ул. „Симеоновска“ до ул. „Крайречна“. Движението в този етап ще се регулира със светофари и пътни знаци. Маршрутите на автобусни линии №67 и №98 в този участък ще останат непроменени. 

При всеки етап от затварянето на булеварда ще бъдат предвидени обходни маршрути, указани с пътни знаци. Екипът на компанията ще информира предварително всички засегнати от планирани прекъсвания на водоснабдяването клиенти за датата и продължителността на прекъсванията.

По план строежът трябва да завърши до средата на септември 2014 г.

Новият канал ще е от стъклопластови тръби, дълъг 700 м. Ще бъде подменен и водопроводът по трасето. Проектът е с прогнозна стойност 1 950 000 лева. Той се реализира с цел отвеждане на отпадъчните води към градската канализация и пречиствателната станция за отпадъчни води, както и подобряване на експлоатационното състояние на водопроводната мрежа. Главният канализационен клон ще направи възможно развитието на канализационна мрежа в кв. „Симеоново” и подобряване на инфраструктурата в целия район.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови