Quantcast

Ремонт ограничава движението по магистрала "Хемус"

OFFNews Последна промяна на 14 юни 2016 в 08:00 2419 0

Днес започва ремонтът при 41-ви км на АМ „Хемус“. До края на октомври шофьорите ще преминават двупосочно в платното за София между км 40+472 до км 41+817 на магистралата.

На 28 април т. г., при обход на съоръженията, бе констатирана повреда на връхната конструкция на виадукта между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“. По тази причина движението от София за Варна беше ограничено само в едната лента.

Виадуктите, които ще се ремонтират - при км 41+160 и км 41+400, са в експлоатация от 1984 г. и от пускането им преди повече от 30 години не са обновявани. Първото съоръжение е с дължина 120 м, а второто - 160 м.

Аварийно-възстановителните дейности включват премахване на съществуващата асфалтобетонова настилка, ремонт на пътната плоча, подмяна на дилатационните фуги, нова хидроизолация, възстановяване на асфалтовите пластове, подобряване на отводняването, нови ограничителни системи, тротоари и т. н.

За повишаване на безопасността и улесняване на пътуването по време на ремонтните дейности при събирането на няколко празнични и почивни дни в участъка ще има реверсивно движение.

- от 10 ч. в последния работен ден до 10 ч. на последния почивен ден ще има две ленти за движение в посока Варна и едва за София.

- от 10 ч. в последния почивен ден до 10 ч. на първия работен ден ще има две ленти за София и едва за Варна.

Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !