Ремонт и къртене - в правото си ли са съседите да се оплакват

OFFNews 07 октомври 2022 в 16:05 703 0

Снимка

Никой не може да забрани на съседите си да се оплакват и да мърморят, но все пак е от голямо значение дали го правят, защото наистина нарушавате правилата или пък го правят, защото са кисели и си търсят някой, с когото да се заяждат.

Шум - най-честият повод за конфликти

Ако ви предстои да къртите и разбивате нещо у дома си, най-добре би било да ангажирате фирма за кърти чисти извозва услуги, тъй като така ще се спести много време, а по този начин ще се минимизира риска от проблеми с комшиите.

Няколко дни преди къртенето напишете бележка, в която ще уведомите съседите си в кой ден и в колко часа ще вдигате шум. Спазвайте часовете за почивка на обяд и не вдигайте шум извън позволения за това времеви прозорец.

Бъдете мили и ако имате възможност, минете покрай по-близките си съседи по апартаменти и ги уверете, че и вие искате да се приключи възможно най-бързо с ремонта.

Чистота и хигиена

Не допускайте да се разнася мръсотия из жилищната сграда. Ако някой от майсторите разсипе строителен материал някъде по стълбите или в асансьора, почистете го вие и не чакайте някой да ви прави забележка.

Хората не ги вълнува особено какво правите, освен ако не им пречите лично. Все пак трябва да помислите и за това, че не на всеки ще му е приятно да внася у дома си от прахоляците, оставени от вас по стълбите.

Ако оставяте твърде много мръсотия по стълбите и чакате да приключи целия ремонт, та да почистите едва тогава, в този случай съседите ви имат пълно право да недоволстват.

Но и вие имате право да ремонтирате жилището си

Независимо от всичко останало, вие сте в правото си да ремонтирате жилището си, когато това е необходимо. А това няма как да стане без никакъв шум, тъй като подобен начин все още не е измислен, особено ако здравата се кърти бетон, например.

Експерти препоръчват да наемете фирма за колкото се може по-голяма част от дейностите (вижте в SofDestroy.com), тъй като по този начин ще се спестят много грижи с комшиите. Нека не забравям, че все пак вие ще останете да живеете там и след ремонта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews