Ректорът на УХТ: Бачийски използва като герои и жертви двама студенти

OFFNews 30 октомври 2022 в 12:25 2375 2

Пламен Моллов

Снимка uft-plovdiv.bg

Ректорът на УХТ-Пловдив Пламен Моллов

Ректорът на Университета по хранителни технологии Пламен Моллов обвини депутата от "Продължаваме промяната" Константин Бачийски, че използва "като герои и жертви двама студенти, които, за съжаление, едва ли съзнават, че са инструмент за постигане на нечисти цели". 

Това стана ясно от позиция на Моллов, изпратена до медиите, след като студенти уличиха Моллов в лъжа и оневиниха Константин Бачийски.

В петък Студентският съвет на УХТ изпрати позиция до медиите днес, след като дни преди това ректорът им обвини депутата от "Продължаваме промяната" Константин Бачийски, че е провеждал политическа агитация на територията на висшето училище.

Днес Моллов, който беше обвинен от шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов в предлагането на подкуп в размер на около 100 хил. лева, за да бъде оставена частната фирма "Евролаб 2011" да извършва контрола над влизащите в страната ни храни, дава оценка за "случилото се с "лектора" Бачийски в УХТ - Пловдив".

Ето какво се казва в позицията му

Наблюдаваме опит за продължение на телевизионната сага "Капитан Андреево", претърпяла пълно фиаско в професионален, юридически и политически аспект. Нелепите разкази и внушения за подкупи и заплахи на главните герои "Христанов и Даскалов" бяха опровергани във времето. Единственият резултат за нас като данъкоплатци е сметката, която платихме за тяхната охрана и специалните служебни автомобили.

В последните дни сме свидетели на още по-нескопосан вариант за продължение на този политически сериал. За целта сега народният представител К. Бачийски използва като герои и жертви двама студенти, които, за съжаление, едва ли съзнават, че са инструмент за постигане на нечисти цели. Иво Финков и Пламен Петров представляват само себе си, защото са загубили авторитет сред студентската общност. В моите представи лидерите на студентите трябва да бъдат хора с ярка интелигентност и силен интегритет, фокусирани върху възможностите за образователно, професионално и социално развитие както в национален, така и в международен план.

Ето защо се обръщам директно към г-н Бачийски: Абсолютно недопустимо е народен представител да нарушава Закона за висшето образование на територията на български държавен университет!

А каква е оценката на студентите за случилото се и конкретно за изявата на "лектора" Бачийски, става ясно от протестното им писмо, публикувано на сайта на университета www.uft-plovdiv.bg.

Към позицията си ректорът е "приложил" списък с имената и подписите на студентите. Такъв обаче липсва към изпратеното "Протестно възражение от студенти и докторанти към УХТ-Пловдив по списък, приложен по-надолу". 

Копие от протестното възражение е публикувано в сайта на УХТ. В него се казва, че лекцията на Бачийски се е състояла в "неграмотни политически внушения", като подписалите възражението решили да напуснат тази "пародия и умишлено организирана политическа пропаганда". Те определят изявите на депутата от "Продължаваме промяната" като "просташки" и търсят помощ от ректора си тормозът върху тях да бъде спрян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

2

редовно четящ

30.10 2022 в 19:21

И нагъл на това отгоре! Вместо да е в затвора, той е на ректорска позиция!

1079

1

IV123

30.10 2022 в 14:10

В България прокуратурата трябва да разследва лица като мургавелкото от снимката по-горе. Вместо това тя се занимава с политиканстване и притискане на бизнеси с цел лично облагодетелстване. Докато това не се промени, в БГ ситуацията ще е все същата, а може и по-зле.
 
X

Да помогнем на украинските деца!