Рекордна опашка от 25 км на Капитан Андреево след арестите

OFFNews 03 октомври 2016 в 10:42 8513 1

Турски медии съобщиха за рекордна опашка на Капитан Андреево след арестите

Турски медии съобщиха за рекордна опака от тирове на българо-турската граница на ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево. Според информацията опашката е достигнала 25 км. 

Според медиите забавянето в пропускането идва след акцията с арести на митничари заради взимането на подкуп. Арестите бяха проведени в петък.  Тогава бяха задържани 14 души - 11 митничари и трима - служители на Гранична полиция.

Според турските медии пунктът изобщо спрял да приема тирове поради липса на персонал на „Капитан Андреево”. В петък опашката била около 9 км.

Турските гранични власти спешно разговаряли с българските си колеги, които обещали, че ще наваксат закъснението най-късно до събота. Но не само че не наваксали закъснението, но опашката станала още по-дълга от пътуващите в края на седмицата тирове през българо-турската граница, съобщава bTV, като цитира БТА. Опашката е достигнала 25 км - от Одрин до Капъкуле, което е своеобразен рекорд, т.е. тировете били паркирани по протежение на пътя от Одрин до Капъкуле.

На Хамзабейли/Лесово опашката била 15 км, а шофьорите чакали от 3 дни на границите.

Шофьорите на турски тирове се оплакаха, че нямали провизии, нито вода и тоалетни, което е най-големят проблем, понеже никъде по пътя за „Капъкуле” няма мобилни тоалетни.

Според шофьорите хаосът в превозите на тировете през „Капитан Андреево” започнал още преди един месец и въпреки че сигнализирали и призовали правителството да предприеме спешни мерки за нормализиране на положението, до този момент нищо не е направено.

Днес българските власти съобщиха, че трафикът на границата е интензивен. Към 06.00 часа на пункта е имало 5-километрова опашка от товарни камиони, като от българска страна е 1 км. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

1

Black Hex

03.10 2016 в 11:13

Какво са 25км? Имат магистрала 232км до Истанбул.
Колко още тирове могат да се наредят... ехе-е-е-ееее...
 
X

Да помогнем на украинските деца!