Реклама на детска градина: Бойте се от Аллах и бъдете справедливи към децата си

OFFNews 09 септември 2015 в 08:24 15106 31

Реклама на детска градина: Бойте се от Аллах и бъдете справедливи към децата си

Бойте се от Аллах и бъдете справедливи към децата си. С този призив 44 ОДЗ "Калина" в столичния квартал Ботунец привлича възпитаници, съобщава bTV. 

След подадения сигнал в Столична община, посланието от сайта на детската градина е свалено. Случаят е предаден и на ДАНС. От Инспектората на СО са установили нарушения в детската градина. 

И кметът, и директорката на детската градина обаче не виждат нищо нередно в това. Тъй като в квартала преобладава ромско население, те смятат, че това е подход за интегрирането на децата и привличането им в детската градина, където могат да се образоват. Жителите в Ботунец също приемат подхода за нормален. 

Човекът, пратил сигнала до bTV, казва, че подобен подход се използва и в училищата в Ботунец.

"Децата не трябва да ги разделяме и да казваме: тук ще има само мюсюлмани", коментира пред bTV отец Иван. Той каза, че не е лошо да се говори на децата, че Бог е жив и помага и прощава, а който направи лошо, ще бъде наказан. "Защото децата разбират и ги е страх, а когато не ги е страх могат да правят всичко", каза още той. 

Според говорителя на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов православието е приоритет, но държавата е светска. "Трябва да отчетем, че живеем в една мултикултурна среда, което трябва да бъде отразено в обществения живот. Не виждам нищо скандално в това, че директорката е подходила по този начин. Много хора не усяват да привлекат ромското общество да ходи на училище", каза той и уточни, че в България живеят 1.5 млн. мюсюлмани. Той определи кораничния цитат като сентенция. "Не виждам нищо лошо в това световните мъдрости да бъдат в услуга на човечеството", каза още той.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Българката от Украйна Таня Станева: Мъжете свършиха. Ще трябва и жените да хванем автоматите