Реклама на детска градина: Бойте се от Аллах и бъдете справедливи към децата си

Последна промяна на 09 септември 2015 в 08:24 12806 31

Реклама на детска градина: Бойте се от Аллах и бъдете справедливи към децата си

Бойте се от Аллах и бъдете справедливи към децата си. С този призив 44 ОДЗ "Калина" в столичния квартал Ботунец привлича възпитаници, съобщава bTV. 

След подадения сигнал в Столична община, посланието от сайта на детската градина е свалено. Случаят е предаден и на ДАНС. От Инспектората на СО са установили нарушения в детската градина. 

И кметът, и директорката на детската градина обаче не виждат нищо нередно в това. Тъй като в квартала преобладава ромско население, те смятат, че това е подход за интегрирането на децата и привличането им в детската градина, където могат да се образоват. Жителите в Ботунец също приемат подхода за нормален. 

Човекът, пратил сигнала до bTV, казва, че подобен подход се използва и в училищата в Ботунец.

"Децата не трябва да ги разделяме и да казваме: тук ще има само мюсюлмани", коментира пред bTV отец Иван. Той каза, че не е лошо да се говори на децата, че Бог е жив и помага и прощава, а който направи лошо, ще бъде наказан. "Защото децата разбират и ги е страх, а когато не ги е страх могат да правят всичко", каза още той. 

Според говорителя на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов православието е приоритет, но държавата е светска. "Трябва да отчетем, че живеем в една мултикултурна среда, което трябва да бъде отразено в обществения живот. Не виждам нищо скандално в това, че директорката е подходила по този начин. Много хора не усяват да привлекат ромското общество да ходи на училище", каза той и уточни, че в България живеят 1.5 млн. мюсюлмани. Той определи кораничния цитат като сентенция. "Не виждам нищо лошо в това световните мъдрости да бъдат в услуга на човечеството", каза още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2015 в 21:16


Първо, аз съм атеист и говоря от гледна точка на нерелигиозен човек, НО изповядвам християнските ценности.

Второ, ислямът НЕ Е ЧИСТА РЕЛИГИЯ, а фашизоидна идеология, облечена в религиозна дреха, НО е в пъти по-лоша от фашизма. Ценностите в исляма са точно обратно на християнските – не кради, не убивай, не лъжи, не пожелавай…Ислямът призовава мюсюлманите да лъжат, убиват, да ограбват, изнасилват и поробват в името на Аллах. Целта е да наложат ислям по цялата земя, за да настъпи справедливото (sic) царство на Аллах.

Всичко, което в християнството е грях, е добродетел в исляма (справка: Корана и Хадисите). Миролюбивите текстове в корана са отменени (abrogated), а Хадисите основно призовават мюсюлманина да коли неверника.

Трето, представете си подобна ситуация, но с Хитлер Югенд - поставят призив в детска градина: „Подчинявайте се на Фюрера, грижете се за децата си“ – по същество този мюсюлмански призив в детската градина е същият призив. ЗЛОТО РЕКЛАМИРА СЕБЕ СИ като добра сила и омотава главите на невежите като г-жа Боряна Бонева. А мюфтията прави това, което религията му го задължава да прави: да лъже неверниците, за да ги подчини на исляма с лъжи и индоктриниране. Затова мюфтията обяснява на невежите, че няма нищо лошо в този надпис.

Четвърто, по мои наблюдения, понеже повечето атеисти нямат идея какво зло е ислямът и не разбират колко силно и смъртоносно е влиянието му, ИМЕННО ЗАТОВА силно религиозните християни имат много по-твърди морални позиции срещу исляма в сравнение с нерелигиозните, т.е. номинални християни (християни по ценности). Именно затова имаме повече шансове за противопоставяне и надмощие над МЮСЮЛМАНСКИЯ ФАНАТИК, ако сме силно вярващи християни.


09.09 2015 в 17:29

El Commandante, много е важно човек да има самочувствие, но нещата които пишеш не са толкова умни колкото си мислиш. Всичко, което до сега излагаш е много лесно оборимо и обидите не са аргументация, а признак на ниска култура.

Атеизъм: липса на бог. Ако будизмът в чистата му форма е философия за живота и правилния път към щастие и Буда не е бог а учител не виждам защо това влиза в разрез с моето стравнение. Ти явно ще ми кажеш, защото пропусна в коментара си. Критиката ти, отношението ти е тотално неадекватно на това, което излагаш, а именно една нула.

Разбира се, че морала не произхожда от научни дисциплини, но има наука наречена етика, която се занима с тези въпроси с много по-голям прогрес отколкото древни текстове от неуки племена.
'...няма как науката да бъде сама на себе си коректив.' Това твърдение е оксиморон, но аз не ти се смея, защото е посредствено тъпо. Научния метод (погледни си в какво точо се състои, не вярвам да знаеш) се базира на изпитване, подлагане на съмнение и корекция на всяко едно твърдение спрямо наблюдаваните резултати.

За разлика от теб аз никъде не плюя в коментарите си. Колкото до твърдението, че културата ни се е развила на основата на христянството със същата или дори с по-голяма истинност можеш да кажеш, че се е развила въпреки християнството, въпреки гоненията на църквата, на базата на схващания различни от това, което християнството ни е учило. Това, че някои други религии упражяват още по-силен мозъчен контрол не ме изпълва с благодарност, че не са ме пребили за дето мисля различно.

09.09 2015 в 15:31

@itt: "Атеизмът е липса на убаждение в съществуването на свръхестествени същества наречени богове. Ти примерно като вярващ в христиaно-юдейския бог си атеист по отношение на десетки хиляди други божесва"

Madre mia...:(:(:(
Толкова много глупости събрани в две изречения. Респект!Не е лесно да си ЧАК ТОЛКОВА прост.

Първото ти изречение е комично,защото очевидно издава непознаването на будизма.
Второто е толкова тъпо че не знам да се смея ли или да рева с глас.

Вече ти се обясни че няма как морални принципи да изхождат от научни дисциплини,защото няма как науката да бъде сама на себе си коректив.

Най-смешното от всичко е че изобщо не осъзнавате че дори самия факт че имате свободната воля да се определяте като атеисти,антирелигиозни и да плюете религията в страната си ПАК е благодарение на културата изградена на основата на християнството.
Пробвай да направиш същото в Саудитска Арабия например.

Всъщност няма смисъл, тези от Шарли Ебдо пробваха вече и виж как тъжно им се развиха нещата...

09.09 2015 в 15:15

И откога циганите станаха мюсюлмани?

09.09 2015 в 14:34

И как точно моралните ценности произтичат от научните дисциплини? От науката произлиза евгениката - учението за изтреблението на "непълноценните" раси, човеконенавистните медицински опити на доктор Менгеле, атомните бомби, които изпепелиха Хирошима и Нагазаки, убийствата на деца в утробите на майките. Ако продължим с такъв морал, няма даже да е нужно да вярваме в ада- ще можем да го видим още тук, на Земята.

09.09 2015 в 13:10

Оуу, религиозни спорове :) Дискусията е в пълна сила, супер :)
El Commandante вече е изложил много силни аргументи в полза на религията (според него) и по тая линия може да се спори без край, а и става много скучно.
Само да кажа, че атеизма не е някакво движение или кодекс, от което произтича каквото и да било- 'морални координатни системи' (каквото и да означава това) или интерпретации на реалността. Атеизмът е липса на убаждение в съществуването на свръхестествени същества наречени богове. Ти примерно като вярващ в христиaно-юдейския бог си атеист по отношение на десетки хиляди други божесва от различни вярвания по света, които са чужди за нашата култура (Кришна, Один, Ра, Заратустра и т.н.) Един атеист просто поставя още един бог в тази категория.
Колкото до cхващанията за физическа реалност и моралните ценности, най-добре е те да произтичат от съответните научни дисциплини, които постоянно се осъвършенстват, обновяват и оптимизират, а не от древни текстове, които не подлежат на корекция. Както човечеството е научило небето не твърд, земята не се държи на основи, звездите не са просто светлинки и тн., както и че робството е нещо ужасно (не фигурира в 10-те заповеди, Исус не го осъжда), жените са равноправни на мъжете и мн. други.

09.09 2015 в 12:54

до El Commandante

И аз не вярвам - едва ли някой йм вярва - само давах причините за симптомите.

09.09 2015 в 12:49

@... Мисля че с това за вярата си във властта сам се гръмна в крака...

09.09 2015 в 12:40

Подчинение основано на страх доказано не работи от ... 1315 г. ? или някъде там :D Ами бойте се от бог АК47, щото българите имат 'вродена обич' към козеебеца мухиСмед.

09.09 2015 в 12:18

Нямате вяра нито в себе си, нито в хората около вас, нито във властта, затова са ви нужни всякакви богове, врачки, месии и тем подобни простотии. За мен е болест това да вярваш във вечно шпиониращи магически човекоподобни същества на небето. Осланяйте се вечно на "Бог ше ги накаже" и "Господ забавя, но не забравя" клишета, ще цъфнем и ще вържем... на куково лято!

И преди някой малоум без критически акъл и с много комплекси да ме е обвинил, че съм гаден комунист, ми не съм, съжалявам! Вярвайте си в каквито си щете въображаеми приятели(Господ, Алахата, Буда, Зевс, Пеле, Тор, Перун, Хор...), аз само ще ви гледам сеира.