Разследват медицинска сестра, задигнала дебитната карта на починал пациент

OFFNews 27 септември 2019 в 09:52 4852 1

Медицинска сестра от областната болница във Велико Търново се разследва за злоупотреба с парите на мъртъв пациент. Историята е от края на февруари 2019 г. Починалият мъж е бил настанен в урологията на болницата, от дебитната карта са източени 1200 лв. а основен заподозрян е медицинска сестра, съобщи Нова тв.

Дебитната карта е изчезнала от багажа на пациента. PIN кодът е бил записан при личните му документи.

Семейството на починалия е подало сигнал до банката и полицията за кражба. Картата веднага е била блокирана, но сумата вече е била изтеглена. От болницата съобщили, че картата е била в портмонето на мъжа. Една от медицинските сестри е извадила портфейла на мъжа, за да намери личната му карта и вероятно тогава е успяла да вземе и картата.

Разследващите също стигат до медицинската сестра Мария Семова, която е засечена от камерите на банкомат да тегли в два поредни дни пари. Пред следователи Семова заявява, че приживе пациентът й предоставил картата с PIN кода, за да й услужи с пари.

От управата на болницата излязоха с писмена позиция, в която се казва, че при доказване от съда вина служителката ще бъде дисциплинарно уволнена. Окръжната прокуратура е прехвърлила разследването на Районната прокуратура във Велико Търново. Досъдебното производство е за кражба. Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода до една година или поправителен труд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови