Разбиха българска група, контролирала проституцията в испански град

OFFNews Последна промяна на 04 юли 2017 в 22:18 2030 0

При съвместна полицейска операция в България и Испания бе разбита българска организирана престъпна група, опитала да установи пълен контрол върху проституцията в целия крайбрежен район от Торемолинос до Марбеля, съобщиха ДПА и БТА.

При операцията са задържани 34 членове на организацията, извършвала престъпна дейност и в двете страни. 26 души са задържани в Испания и 8 в България.

При полицейската операция са освободени 13 жертви на групата. 

Претърсени са 21 адреса на няколко места в района на Малага и 15 адреса в България. По нареждане на съдебните власти е наложена възбрана върху 6 недвижими имота и запор на 18 автомобила и няколко банкови сметки.

Разследването е започнало през септември 2014 г., когато жена с българско гражданство отишла в местния полицейски комисариат в Марбеля и казала, че е избягала от хора, които искали да я принудят да проституира.

Жертвите са били подбирани от бедни райони на България и примамвани да отидат в Испания с обещания за охолен живот. Вместо това са били изнудвани, карани да проституират и да крадат банковите карти на клиентите си.

Някои жени дрогирали клиентите си, за да ги оберат по-лесно.

Ако отказвали да проституират, жените били заплашвани, че техните близки в България ще пострадат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови