Ръст на зимния туристически сезон у нас

OFFNews 02 декември 2014 в 11:42 1865 0

Очаква се ръст на зимния туристически сезон у нас с около 4-5%, това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща, на която се обсъдиха предстоящите маркетингови инициативи за промотиране на България като туристическа дестинация през следващата година.  

Предполага се, че най-много туристи ще пристигнат от съседните ни страни - Турция (ръст от 10%), от Сърбия и Гърция (ръст от 5%) и от Република Македония и Румъния. Това е и причината да се дадат указания на българските консулства в Турция за облекчаване на условията за издаване на визи за граждани на Турция. Консулствата ще издават двукратни и многократни тримесечни визи за турски граждани, които искат да посетят българските курорти, като мярката важи за периода на зимния сезон. 

Българска изложба в Лувъра, Световната ски купа в Банско през февруари-март, бизнес форуми у нас и в чужбина, водещи борси и изложения, в които България ще участва и инициативи, свързани с избора на София за европейска столица на спорта са само част от основните дейности важни за имиджа на страната ни, които бяха представени на срещата.

Да бъде направен анализ на конкретните предимства на България, за да се създаде ясна и адекватна рекламна стратегия на страната ни, която в момента липсва, е едно от исканията на бранша. Ангелкова покани представителите на бранша да дадат конкретни предложения за допълнение на обсъжданите маркетингови активности до средата на следващата седмица, за да може проектът за национална реклама на България за 2015 г. да бъде представен на Национален съвет по туризъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови