Районен кмет изхвърли фирма, доставяла лоша храна в училище

OFFNews 28 септември 2020 в 15:04 3696 1

Кметът на столичния район "Триадица" прекрати договора на фирмата доставчик на храна в 126-то Основно училище "„Петко Тодоров“ след сигнали, че доставките са в влошено качество и намалено количество.

Районната администрация се е самосезирала след публикации на граждани в социалните мрежи.

След като районният кмет Димитър Божилов е инициирал проверка заедно със здравната инспекция, РУО и ОДБХ, проблемът бил потвърден на място.

На фирмата е дадено предизвестие за прекратяване на договора.

Кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов прекрати с предизвестие договора с фирмата- доставчик на храна в 126 ОУ „Петко Тодоров“. Районната администрация се самосезира след сигнали на граждани в социалната мрежа за нередности в качеството и количеството на доставяната храна.

От кметската администрация обявиха, че като мярка за постоянен контрол всяка седмица кметът на „Триадица“ ще обядва с храна от столовете на училищата в района, избрани на произволен принцип, и лично ще проверява качеството на храната, сроковете за доставка и грамажа. 

Сигнали са некачествена и нискограмажна храна в училищата заваляха в социалните мрежи след началото на учебната година.

Междувременно прокуратурата обяви, че е възложила на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) проверка на качеството и безопасността на предлаганите в училищата и детските градини храни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови