Ексклузивно БСП реши: Нинова беше дотук, няма право да се кандидатира за лидер

Радомир минава на режим на водата

OFFNews 27 юни 2024 в 15:41 2398 0

Радомир ще премине към режимно водоподаване

Снимка wikimedia

Радомир

Предстои Радомир да премине към режимно водоподаване. Това реши Общинският съвет в града, а заповедта предстои да се подготви и подпише още днес от кмета Кирил Стоев, съобщава БТА.

Мярката се въвежда временно заради зачестилите в последните дни аварии по стария водопровод, които са над десет. Тя ще трае до пускането в експлоатация на довеждащия водопровод от станция „Опалово“, извършващо се и към момента. Аварийно водоподаване ще се осигури и от каптаж „Врелото“ след разрешение от Министерство на околната среда и водите (МОСВ), заяви управителят на ВиК Перник Борислав Иванов.

По думите му първата стъпка за това е изпълнена с изпратено от негова страна искане за отпускане на допълнителни водни количества от „Врелото“ към МОСВ. Искането е подкрепено и от общинските съветници.

Режимното водоподаване ще се осъществява в часовия диапазон от 17:00 до 22:00 ч. При достатъчно количество вода в резервоарите пускането ще става по-рано от предвидено зададения час, допълни Иванов.

От ВиК Перник уточниха, че 80 процента от трасето на новия водопровод е завършено, като в началото на следващата седмица предстои да се направи превключване и да започнат изпитания по него. Веднага щом това се случи, тази част от него ще може да влезе в експлоатация.

Във връзка с безводието кметът на Радомир днес разпореди да бъдат раздадени бутилки с минерална вода на жителите на квартал "Пчелински", които са сред най-засегнатите от ситуацията.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Цветан Цветанов за Брендо, Алексей Петров и Бойко Борисов