Радев и Борисов посрещат днес премиера на Китай Ли Къцян

OFFNews 06 юли 2018 в 08:19 2108 0

Снимка БГНЕС

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов ще се срещнат с министър-председателя на Китайската народна република Ли Къцян днес.

Председателят на Държавния съвет на Китай е на четиридневно официално посещение у нас по повод седмата среща на върха за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Румен Радев и Ли Къцян ще проведат среща на четири очи на „Дондуков“ 2, след което ще се състоят пленарни разговори на официалните делегации на двете държави.

По време на работна вечеря премиерът Бойко Борисов и Ли Къцян ще обсъдят развитието на двустранните отношения и възможностите за допълнително активизиране на търговско-икономическото сътрудничество.

Президентът и съпругата му Десислава Радева пък ще бъдат домакини на официалната вечеря във вила „Калина“.

На срещата на върха „16+1” се очаква да бъдат обсъдени теми, свързани с инфраструктурата, енергетиката, технологиите, туризма и културата.

Освен официалните разговори, предстои и бизнес форум, на който ще присъстват около 1000 бизнесмени от всички участващи страни, като половината от тях са в състава на китайската делегация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!