Пускат Западната дъга на Околовръстното (снимки)

OFFNews 12 септември 2016 в 13:13 17858 0

Западната дъга на Софийския околовръстен път ще бъде пусната за движение утре. Лентичката ще прережат премиерът Бойко Борисов, министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

За движение ще бъде открит участък 2 от Западната дъга.

5,5-километровата отсечка започва от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента.
Западната дъга е продължение на Автомагистрала „Люлин” и е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, който свързва Видин с Кулата.

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи още, че също утре ще бъде пуснат за движение и бул. „Владимир Вазов”. По думите ѝ цялостната реконструкция на участъка на бул. „Ботевградско шосе” и бул. "Владимир Вазов", заедно с 10 съоръжения, 9 постови съоръжения и подлез, е било огромен и сложен ремонт. Срокът за приключването му е 29 -ти октомври, изпълнителят обаче обещал да го пусне за 15 септември.

Затова, в 7 часа утре сутрин бул. „Владимир Вазов“ и бул. "Ботевградско шосе" отварят за колите.

Още една улица ще бъде пусната за първия ден на първолаците, когато движението в столицата, се удвоява – това е ул. "Козлодуй". Ще бъде пуснато и движението на тролейбусна линия номер 9.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!