Пускат нов трамвай № 27 до дни

OFFNews 08 март 2022 в 12:01 9748 0

Снимка Архив

Нов трамвай №27 ще се движи в София до дни, на заседанието на СОС в четвъртък съветниците ще гласуват новата линия. 

Мотрисите ще се движат от кв. "Манастирски ливади" до надлез "Надежда", като в пикови часове разписанието им ще е на 4 минути, през деня на 6 минути, а вечер - на 13 минути. 

Целта е да се подобри транспортното обслужване на „Обеля", „Надежда", „Иван Вазов", „Манастирски ливади”, „Борово", "Гоце Делчев”, „Красносело", „Стрелбище“, които са в обсега на бул. „България" като се осигури на гражданите лесен и удобен достъп до административната част на центъра и връзка с метролиния 1 (МС „Сердика"), пл. „Св. Неделя” и Лъвов мост, се посочва в доклада. 

Вносители са общинските съветници Карлос Контрера и Замфир Зарков заедно със зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев. 

Променят се маршрутите и интервалите на движение на още 6 трамвая:

Запазва се маршрутът на линия № 7 от ж.к. "Манастирски ливади" до метростанция "Хан Кубрат“, с преминаване през бул. "Христо Ботев“.

Трамваите № 27 да се движат по маршрута на Седмицата от ж.к. "Манастирски ливади" до площад "Македония“, надясно по ул. ..Алабин“, наляво по бул. "Витоша“, направо по бул. ,,Кн. Мария Луиза” до надлез ..Надежда".

Да се внедрят разписания за трамвайни линии № 7 и № 27, които да осигуряват синхронизирано преминаване в участъка между площад "Македония” и ж.к. "Манастирски ливади" с интервали в общия им участък от 4 минути в пика, 5/6 минути през деня и 13 минути при нощно движение.

Да се промени маршрута на трамвай №1 - от ж.к. "Иван Вазов" до площад "Македония", надясно по ул. "Алабин", наляво по бул. "Витоша", направо по бул. "Княгиня Мария Луиза" до Централна автогара с преминаване еднопосочно по ул. "Струга“ и обратно по маршрута си. 

Трамваи № 6 да се движи през 15 минути, а не както е сега през 20 минути.

Разписанията за трамвайни линии № 11 и № 12, както и за трамвайни линии № 12 и № 18 (в съответните им общи участъци на движение) да бъдат синхронизирани в рамките на разчетения пробег.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови