Пускат движението през 'Гарибалди', затварят кръстовището на '6-ти септември'

OFFNews Последна промяна на 21 юни 2018 в 13:40 4169 1

Ремонтът на столичната ул. "Граф Игнатиев" се изпълнява в срок, кръстовището с ул. „Денкоглу“ е готово на бетон и се планира на 2 юли да бъде пуснато временно движението през пл. "Гарибалди". По-късно ще бъде положена и нова пътна настилка. На 1-ви юли колите тръгват отново по "Солунска", а след това ще продължи работата по тротоарите. 

Това стана ясно по време на среща на столичния кмет Йорданка Фандъкова със строителите и надзора на ремонта на "Графа". Пред зам.-кмета Евгени Крусев, районния кмет на „Средец“ Мария Ачкова, проектантите, представители на изпълнителя на обекта G.P Group, както и на всички експлоатационните дружества, които имат инфраструктура в зоната на ремонта, Фандъкова подчерта, че е важно обектът да се изпълни качествено и в срок.

В отсечката на ул. „Граф Игнатиев“ от бул. „Витошка“ до ул. „Денкоглу“ са премахнати трамвайните релси и пътната настилка и приключва реконструкцията на подземните комуникации. Изградени са топлофикационният колектор и водопроводната и канализационната инфраструктури, положена е кабелната мрежа на уличното осветление и са изградени нови колектори за електропреносната мрежа. 

В зоната на площад "Славейков" също са демонтирани релсите и настилката и предстои изграждане на колекторите на ЧЕЗ и кабелната мрежа за уличното осветление. На 26 юни започва полагането на новите трамвайни релси.

Продължава демонтажът на релсовия път и подмяната на водопроводните отклонения към сградите в участъка на ул. Граф Игнатиев“ от ул. „Раковски“ до ул.„6-ти септември“, както и в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Предстои на 2 юли да бъде затворено кръстовището на ул. „6- ти септември“ и ул. „Граф Игнатиев“ за реконструкция на топлофикационната мрежа преминаваща през кръстовището.