Пускат бул. Христофор Колумб в понеделник, ремонтът по България приключва по-рано

Затварят за движение Източна тангента във вторник за ремонт на участъка от кръговото до кв. Христо Ботев

OFFNews 18 август 2018 в 14:40 5081 1

Движението по бул. "Христофор Колумб" ще бъде възстановено изцяло в понеделник, съобщи днес зам.-кметът на София Евгени Крусев при проверка на място. Днес започна полагането на износващия пласт асфалт на булеварда. Работата ще продължи до късните часове, за да не се прекъсва технологичния процес, допълни той.

Асфалтирането приключва днес, за утре остават довършителни дейности - полагане на маркировка и поставяне на вертикална сигнализация.

Изграждат се нови пътни платна, улично осветление и тротоари. Гаранцията на обекта е 5 години.

Във вторник започва ремонтът на "Източна тангента" в участъка от кръговото на ул. "Продан Таракчиев" до квартал "Христо Ботев". Движението ще бъде затворено изцяло, като ще се пропускат само автомобилите на хора с офиси в района.

В момента се асфалтират пътните платна на бул. "България", текат ремонтните работи по бул. "Пенчо Славейков" и бул. "Арсеналски". Целта ни е основните ремонти да приключат за първия учебен ден, когато трафикът ще се увеличи, каза още Крусев.

По бул. "България", между бул. "Ив. Гешов" и бул. "Г. Делчев", започна полагането на биндера - първият слой асфалт над металната мрежа, която се монтира върху основата за по-голяма устойчивост. Ремонтът на платното в посока кв. “Бояна” ще завърши до края на идната седмица, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Вероятно това ще стане още в средата на другата седмица, по-рано от предвиденото, прогнозира Кусев.

"Очакваме в средата на другата седмица движението да бъде обърнато и да се пусне трафикът по готовото пътно платно, докато се затвори другото за ремонт. По график на 9 септември трябва да бъде готова абсолютно цялата отсечка и трафикът да бъде облекчен преди първия учебен ден", каза той.

Интензивно се работи и на ул. "Граф Игнатиев". В момента се изгражда релсовият път в зоната на кръстовището на ул. "Граф Игнатиев" с ул. "Г. С. Раковски". Очакваме в началото на септември кръстовището да бъде готово. В момента се редят плочки по площад "Славейков" и по площад "Гарибалди", каза Кусев.

Работи се в градинката на църквата "Свети Седмочисленици", като изцяло обектът ще приключи в края на октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови