Психолог: Защо не глобиха Орхан Мурад за голотиите на Сузанита

OFFNews 07 септември 2017 в 13:33 18945 3

Защо държавните органи все още не са се самосезирали по случая "Сузанита", „която взривява и нравствените правила на държавата“? „По Закона за закрила на детето можеше и нейните родители (Б. ред. - баща на Сузанита е фолк изпълнителят Орхан Мурад) да получат няколко глоби по 3000 лв., а не са. Това заяви психологът и бивш зам.-председател на Агенцията за закрила на детето Христо Монов в студиото на "Тази сутрин" по бТВ.

Според него свободата на словото е ценност, за която са се пролели реки от кръв, но да си показваш някои части от тялото на 14 години не е свобода на словото, а е нарушение на закона и на нормите на морала.

"И ако сме истинско общество, а явно не сме, би трябвало досега тази госпожица да беше табу за медиите, но тя е всеки ден там“, каза още Монов по повод младата певица Сузанита.

Психологът и фолк певицата Кали дискутираха в студиото на бТВ дали еднакво ли се прилага за всички законът, когато става въпрос за защитата на децата.

Поводът за повдигането на дебата е отказът на Кали да плати глоба след съставен акт заради това, че 17-годишният ѝ син Георги е бил навън след 22 ч. „без придружител, който да му е роднина“.

Според разказа на майката около 22:30 ч. Георги е бил в кола с още едно момче на неговата възраст и двама 18-годишни младежи, когато ги спира полиция, защото на зелен сигнал за завой наляво, те преминават направо. Георги бил обискиран, проверен за алкохол и наркотици и задържан за 24 часа.

"Проблемът е, че законът не е еднакъв за всички – глобяват сина ми, а оставят деца на по 14 – 15 години в 4 ч. сутринта по морето да ходят пияни и дрогирани по клубове", каза тя.

Христо Монов коментира, че законът е еднакъв за всички, въпросът е, че в България правният нихилизъм е национален спорт. Според него хората трябва да имат активна позиция и да подават сигнал, когато видят нарушение.

"Полицаите не са институция, която да респектира и да ни кара да спазваме закона" – каза Кали. – "Всеки си мисли, е може да ги подкупи, а те превишават правомощията си".

Тя обясни, че имала информация от кухнята, според която на ден униформените трябвало да съставят по 10 акта, за да си приключат смяната. 

Кали каза, че ще обжалва глобата, защото се чувства дискриминирана, че санкционират нея, но не и другите, няпремур тези, които заливат медиите с цинични действия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

08.09 2017 в 18:09

Гротеска!Два броя и все от фолка!

12021

2

bls

07.09 2017 в 15:37

"Кали каза, че ще обжалва глобата, защото се чувства дискриминирана, че санкционират нея, но не и другите, няпремур тези, които заливат медиите с цинични действия." - разбирам я Кали, но това не е аргумент да не бъде глобявана и съдът няма да го уважи.