Психиатър: Искането за камери в детските градини издава безпомощност

Тръмп познава психиката на нападателите в американските училища, те са страхливци, твърди проф. Ончев

OFFNews 24 февруари 2018 в 09:20 5839 3

Агресията е присъща на човешката природа. Както  тревожността, тя се натрупва, трябва да има канали за отпушването й. На Балканите тя е по-битова, по-разпасана, по-кръчмарска. 

Това коментира психиатърът проф. Георги Ончев от Александровска болница по БНТ. В общества на политическа коректност, на лицемерна благопристойност, агресията избива. В развитите общества е по-често антисоциалното личностово разстройство, което не е болест в клиничния смисъл на думата, обясни лекарят. 

Той коментира и предложението на американския президент Доналд Тръмп да се въоръжат учителите като мярка срещу стрелбата в американските училища. В него се съдържа нещо рационално и практично. Издава познаване на този тип нападения - по правило такива нападатели са страхливци. Но това противоречи на професоналния етнос на учителя, каза проф. Ончев.

Най-много агресия у нас има в центровете за Спешна помощ, да въоръжим лекарите и санитарите, те да не си вършат работата, а да ходят с пушки, противоречи на професията, обясни проф. Ончев. Да знаеш, че си наблюдаван, означава, че не си свободен. Това сковава, лишава от спонтанност, допълни психиатърът. 

Искането за видеонаблюдение в детските градини у нас издава обществена хистерия и безпомощност, категоричен бе той. И припомни един девиз на хипитата: Това, че имаш параноя, не означава, че не те следят. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12061

3

Тукашен

24.02 2018 в 18:42

bls, ако някой е решил да набие дете ви, ще го направи в тоалетната или в друго сервизно помещение, даже и в дирекцията, там където няма камери. И пред камерите ще го гушне мило и с усмивка. Още ли не схващате разликата между камери в банка и камери в училище или детска градина или улица....

5863

2

Babaliuga

24.02 2018 в 14:06

Да - безпомощност е. Но тя е породена от липсата на заинтересовани и работещи институции.
Никой не може да ме убеди, че докато аз у дома се опитвам да създавам човек, някой в яслата / градината / училището има право да му съсипва психиката и да го превръща в роб.

12021

1

bls

24.02 2018 в 11:44

Няма да спра да задавам въпроса защо може да има камери в: магазините, чейндж бюрата, заводите, много офиси, съдилищата и други административни сгради, банките и тн., чиято цел е да съхранят и чрез превенция да предпазят собствеността на собственика, работодателя или държавата от набези на служителите в съответните учреждения/предприятия и това е НАПЪЛНО ОК за всички (никой не е ревнал, че има камери на работното място, в банките, дискотеките и тн..), НО поради някаква причина превенцията срещу защита на най-ценното - нашите деца представлява проблем, щото видите ли учителите щели да знаят ,че са наблдавани и нямало да са спонтанни - АМИ ТОВА Е ЦЕЛТА, бе господине! Да знаят, че ги наблюдават та да не вземат спонтанно да изшият някой тупаник на някое дете само щото им реве! Тоя народ изпростява ката ден! АМи да махнем ВСИЧКИ камери от всякъде! Парите ви са по-ценни от живота на децата! АБСУРД!!!!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки