Проверяват спецакциите на МВР по времето на Цветанов

OFFNews Последна промяна на 23 декември 2013 в 14:43 1991 18

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

На Инспектората към МВР е наредено да извърши проверка на всички акции, в които са участвали Специализираният отряд за борба с тероризма и Специализираните тактически звена, съобщи „Нова телевизия“.

 

От документ, публикуван на страницата на медията, става ясно, че за целта на проверката е създадена специална комисия. Проверката се извършва за периода между 1 януари 2009 г. и 1 декември 2013 г.

От Инспектората са наредили до 12 декември директорите на Главна дирекция „Национална полиция“, СДВР, Областните дирекции на МВР и на командира на Специалния отряд за борба с тероризма (СОБТ) да изпратят писмена справка за операциите в ръководените от тях в звена, в които са участвали СОБТ-МВР и на Специализираните тактически звена за бързи действия.

Според инструкциите на Инспектората справките трябва да отразят кратка анотация по случая, времето и мястото на провеждане на операциите, основанието за използването на конкретните сили, както и по чие предложение в акциите са включени СОБТ и Специализираните технически звена за бързи действия.

Данните от изисканите справки ще бъдат оповестени от Инспектората към МВР догодина.

В Шумен вътрешният министър уточни, че проверката ще обхване всички операции, при които при задържане на човек е употребена сила или са използвани помощни средства.

„Не във всички случаи има нужда от това. По закон са описани казусите, при които може да се използва сила и помощни средства, да не говорим, че имаме и решение на съда в Страсбург, който показва, че част от една от тези операции е проведена, без да има налице такава необходимост“, коментира Йовчев, визирайки случая със смъртта на Чакъра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.12 2013 в 20:36

Поредният кьорфишек.

25.12 2013 в 19:57

ПРАВЯТ ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ АКЦИИ БЯХА СРЕЩУ ТЕХНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ С БЕЛИ ЯКИЧКИ !!!
ОСТАВКА БЕ КОМУНИСТИ НЕЩАСТНИ !!!

24.12 2013 в 09:23

До кога ли ще се занимавамЕ с една групировка ГЕРБ!? Цв.Цветанов-вече обвиняемр а след дни ще му бъдат повдигнати нови и нови обвинения,е, толкова НЕУК и проЗт тип в МВР не е имало..маса поразии и дела спечелени в Страсбург срещу него,индиректно, а иначе срещу държавата...!? И защо ли след като бъдат пуснати Изпълнителните листове по влезли в сила присъди трябва да се изплащат от СГП...и по нейните сметки НЯМА пари..Срам и позор..!!!Пишеше още,че един ТОТАЛНО компрометиран зам градски прокурор ,лице с каносана глава Роман Василев щял да"става"заместник на глав следовател.....елегантен начин обвинението да се отърве от този нагъл и поръчков "обвинител",главен изпълнител на всички поръчки на Цветанов...За такива корумпирани типове НЯМА място в държавното обвинение ,а уважаваният Цацаров-глав прокурор отдавна трябваше да отстрани това лице....очакваме и реакцията му....Иначе доверието в правосъдието клони..към нула...,а даже има отказ от нея...!!! Петър Димитров-от 19.02.2013-

24.12 2013 в 09:21

ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ АКЪЛ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ КОМУНИЗМЪТ БЕШЕ, И ОЩЕ Е, НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО В БЪЛГАРИЯ! А ЗА ОСТАНАЛИТЕ, КАТО spirit, ДА БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ И ДА СЕ ОТНАСЯМЕ С ТАКИВА ЕКЗЕМПЛЯРИ КАТО КЪМ БОЛНИ ОТ СОЦСПИН.

24.12 2013 в 09:19

ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ АКЪЛ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ КОМУНИЗМЪТ БЕШЕ, И ОЩЕ Е, НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО В БЪЛГАРИЯ! А ЗА ОСТАНАЛИТЕ, КАТО spirit, ДА БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ И ДА СЕ ОТНАСЯМЕ С ТАКИВА ЕКЗЕМПЛЯРИ КАТО КЪМ БОЛНИ ОТ СОЦСПИН.

24.12 2013 в 09:17

ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ АКЪЛ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ КОМУНИЗМЪТ БЕШЕ, И ОЩЕ Е, НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО В БЪЛГАРИЯ! А ЗА ОСТАНАЛИТЕ, КАТО spirit, ДА БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ И ДА СЕ ОТНАСЯМЕ С ТАКИВА ЕКЗЕМПЛЯРИ КАТО КЪМ БОЛНИ ОТ СОЦСПИН...

24.12 2013 в 07:22

Това ме навежда на мисълта, че делата срещу Цветанов вървят към провал. Чакаме следващите проверки!!!

24.12 2013 в 01:38

> д-р Зорге > Заблуден си бате, та направо свириш......

НИЩО ИНТЕРЕСНО НЕ Е ХВАНАТО ПО ВРЕМЕ НА ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ, ОСВЕН ДРЕБОЛИИИ НА ГРУПИ, КОИТО НЕ СЕ ПОД ТЕХЕН КОНТРОЛ (НА ББ и ЦЦ)
А ТЕЗИ ГРУПИ НЕ СА МНОГО.......

23.12 2013 в 23:42

Толко ли не останаха други популистки лостове на 3-ната коалиция....голям зор трябва да е....ама те като ни спрат паричките от ЕС и да топите Борисов и Цветанов пак всички заедно ще потънем в лайната....

Тия псета дето сега ни управляват и продават родината на СССР са за съд ....

23.12 2013 в 21:45

Стига сте се занимавали с тези глупости, ставате смешни и жалки. Или търсите начин да освободите тези, които отвличаха хора, които убиваха срещу заплащане и бяха във ваша услуга? Жалка история!