Провал на честването на Деня на народните будители в Босилеград

OFFNews Последна промяна на 01 ноември 2019 в 18:04 3677 2

Снимка glaspress.rs

Честването на Деня на народните будители в Босилеград днес е провалено, съобщават от сдружение "ГЛАС". 

"В деня на Народните будители в Културния център в града трябваше да се прожектира българският детски филм „Лили рибката“. За тази цел българското посолство осигури авторските права на филма, финансира разходите, свързани с отоплението на залата и закупи 150 подаръци с български книги за учениците. Вторият секретар на българското посолство Юлиан Китипов специално пристигна от Белград с филма и подаръците, но учениците от Основното училище "Георги Димитров" останаха затворени в класните стаи, а директорът Методи Чипев беше изчезнал. Директорът Чипев в подготовката на събитието бе заявил участие на 150 ученици от І до ІV клас, той бе предложил с конкретна дата и час извънкласното образователно занимание", обясниха от сдружение "ГЛАС" в Босилеград.

"Преди няколко дни част от учениците и техните учители от Босилеград посетиха българското посолство и бяха лично поканени от посланик Влайков да присъстват на това тържество. Учениците и учителите тогава са приели поканата с голямо вълнение и очакване, което беше помрачено от едноличните разпореждания на директора на основното училище. На събитието е бил поканен и председателят на Националния съвет на българите в Сърбия Стефан Стойков, който също омаловажи празника с неприсъствието си", твърдят от гражданското сдружение.

В петък вечерта беше съобщено, че филмът „Лили рибката“ ще бъде прожектиран утре от 16:00 часа в голямата зала в Културния център в Босилеград. Тогава децата ще получат и подготвените за подарък български книги. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1943

2

OtSofia

02.11 2019 в 10:26

Филмът Лили Рибката - право или криво, е с печат: Истанбулска конвенция. Да поздравиш Западнопокрайненските българи по случай светлия български прадник на народните будители е като да ги заплюеш в лицето. Типична хибридна атака и в Босилеград са го разбрали на часа. Който в София им е отправил този грозен жест, е знаел много добре взривния ефект. 100% бойкот. Добре е, че има такива българи.

22099

1

Стефан

01.11 2019 в 22:40

Мда. Докато бойко си играеше на малки имена с другите министър-председатели, неговият "също голям приятел Владимир" се върна на Балканите. Само че не в София, а в Белград.
И ние пак загубихме войната, която уж не е и започвала.