Протести срещу акцията на прокуратурата в МВР пред Съдебната палата

OFFNews 02 юни 2021 в 10:51 4302 0

Снимка Архив

Протестите срещу главния прокурор Иван Гешев се възстановяват. Поводът е операцията на специализираната прокуратура срещу полицейски шефове. 

Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри, вън!" покани във фейсбук приятели пред Съдебната палата. "В 12 часа ще бъда пред Съдебната палата, за да чуя сирените за Ботев. Ще мълча за героя, но не за позора на Гешев. За кого ще вият после сирените ще решат гражданите!", написа Бабикян. 

Време е отново да излезем и да изкрещим слещу мутрите, че тяхното време изтече. Няма да допуснем прокуратурата да смачка със страх и репресии разследването срещу незаконното подслушване над политици, журналисти и граждани от предишната власт! Тяхното време изтече!
Елате в 11:50 пред Съдебната палата да го изкрещим заедно, призова и Мая Манолова. 

Да се присъединят към традиционния протест на гражданската инициатива "Правосъдие за всеки" под наслов "Правосъдие без каскет" в сряда вечер призова пък в соцалната мрежа Ивайло Мирчев от "Демократична България". 

Когато умира, змията хапе най-силно. Спецпрокуратурата е решила да сплаши новите шефове в МВР и е започнала да ги привиква и да прави обиски. Очевидно е, че това трябва да е знак срещу всички, които са готови да застанат срещу ОПГ-то на Борисов и Гешев в МВР - да се снишат и да кротуват. Това не трябва да бъде допускано. Сега, днес хората в МВР трябва да проявят смелост и да знаят, че имат подкрепата на българите. Днес в 19:00 часа пред Съдебната палата има протест. Нека всички подкрепим там хората в МВР, решили да се противопоставят на мафиотизирания кръг около Борисов, призова Мирчев. 

Към призива му се присъединиха и лидерите на "Демократична България" Христо Иванов и Атанас Атанасов. 

“Пеевски, Гешев и Борисов се опитват да си върнат инициативата и да попречат да излезе наяве това, което се е случвало в службите. Да попречат на хората от службите да излязат от режима на страхуване“, коментира Иванов. Той направи паралел между нахлуването в президентството след акцията в Росенец и действията на спецпрокуратурата сега.  

Прокуратурата се опитва да “маскира действията си като акция срещу Васил Божков. Някои неразумни назначения на служебното правителство наистина дават възможност за такива пропагандни внушения. Но в случая става дума за мащабна операция срещу всички от службите. Ние се обръщаме към хората в службите. Всички вие, които не сте си цапали ръцете, а и вие, които сте си цапали ръцете, но смятате, че повече така не може, вие, които вярвате в честта на пагона, да знаете, че има политическа сила, която е готова да ви подкрепи. Не се поддавайте на страха, излизайте и говорете“, призова Христо Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!