Протестът на енергетиците блокира магистрала Тракия и Подбалканския път

OFFNews 29 септември 2023 в 08:35 4793 7

протест

Снимка Нова телевизия

Протест на енергетици.

Служители в ТЕЦ-овете излязоха на протест. Тази сутрин работещите в няколко въглищни централи в страната обявиха несъгласието си с факта, че за тях правителството не е предвидило средства по така наречения План за справедлив преход, който финансира преминаването на топлоцентралите от въглища към друг вид гориво.

Недоволните блокираха АМ "Тракия" край Стара Загора и Подбалканския път. В Русе служителите на „Топлофикация” са решили с личните си автомобили да излязат на обиколка по пътя пред граничния пункт „Дунав мост” в знак на протест.

Ще затвори ли „ТЕЦ Русе”, след като е едно от предприятията, които са напълно изключени от този план? Директорът заяви, че всички болници и почти всички учебни заведения в региона са на централно отопление. Протестиращи в Русе казаха, че са изключително разтревожени както за тяхното бъдеще, така и за това на града, съобщи Нова телевизия.

След вчерашното напрежение сред представители на „Мини Марица-изток”, се стигна до затваряне на пътни артерии в Старозагорско. Към този момент една от точките, където е затворено движението от миньорите, е град Гурково и Прохода на Републиката. Движението между Северна и Южна България в блокирано. То се отбива през село Димовци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

7

ПР

29.09 2023 в 10:07

Всичкото е за едни сериозни европари,които трябва да влезнат в джобовете на"правилните"хора.Делян Добрев много ги разбира тези неща.И второ,адски важно е,да има напрежение,бунтове,нестабилност,та и това Правителство да падне,за да може екип Радев,отново да прати ЗКПЧ-то и бившите военни начело на Държавата.Ще има и овчарски протест,чудя се,кога пътищарите с тежките камиони и пр.верни на ГЕРБ "синдикални"структури и браншовици.

615

6

Уисъл блоър

29.09 2023 в 09:37

В тази държава проблемите са много и при ГРОБ само ги замитаха, а служебните на Гумен Гадев бяха просто трагични. Може би някои от протестиращите са прави , но наистина защо досега си мълчаха? Всичко е за едни пари, за евро парите!

723

5

user4eto

29.09 2023 в 09:21

А протест на овчарите кога ще има?
М*мка му, всички активирани и на амбразурите.

1005

4

ПР

29.09 2023 в 09:07

И двата коментара под моя,са напълно точни.Само допълвам-случайности и съвпадения с"протестите"няма.Може би силите,инспириращи ги,са вече по-различни и предимно свързани с тежки,олигархични и корупционни интереси.Ковачки е обществено зло.Помните ли,как централите му,горяха боклук от Европа,предимно италиански?Никакви инвестиции,ужасяващи условия на труд но.....синдикатите услужливо си траят.Да,да не забравяме,че той е типичен БКП продукт.Успешно справящ се и при властта на ГЕРБ,напр.

22548

3

dolivo

29.09 2023 в 09:05

нормално, БСП дава риби, а не въдици

Междувременно Бентлита, а не реинвестиция

788

2

jorj

29.09 2023 в 08:57

Всичките ТЕЦ-ове, които дадоха на Ковачки са най - големите замърсители в България! Неинвестира въобще, почти неремонтира, пълна трагедия! Заради капаните му централи ще съсипят ТЕЦ2, която е една от най-добрите! Пореден идиотизъм!

2550

1

alfakentavur

29.09 2023 в 08:51

От 90-те години насам забелязвам един модел, който много често се повтаря. Когато има правителство, което е европейски ориентирано и анти-БКП, пардон БСП, започват какви ли не протести. Случаенос? С изключение на управлението на Костов, ама те червените тогава почти затриха държавата, та нямаше как да правят и протести.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки