Протест заради опасни кабели в увеселителен парк в 'Света Троица'

OFFNews 21 февруари 2021 в 14:53 2279 0

Граждани от столичния район "Илинден" протестираха днес заради опасни кабели в увеселителен парк в градинката "Света Троица", предаде БНТ.

Преди година там е изграден актракцион, но според хората кабелите не са обезопасени, изолацията им е изгнила е това може да доведе до инциденти, подобни на този с 16-годишния Людмил.

Според собственика на увеселителните съоръжения обаче кабелите са безопасни и той има всички необходими разрешения от Столичната община.

Кметът на район Илинден Иван Божилов заяви за БНТ, че актракционът трябва да се премахне, тъй като е опасен. Съставен е бил констативен протокол за нарушения, обаче той е паднал в съда. Божилов се ангажира да напише писмо за прекратяване на договора.

Според собственика договорът е одобрен от Главния архитект на столицата. "Не сме направили нищо, което е незаконно", каза той пред БНТ. 

"Кабели има навсякъде по земята, както и върху металните конструкции на шатрите. Започнали са да се цепят. При дъжд стават проводими. Проблемът е, че когато играят деца, могат да се хванат за тръба и после да търсим виновните", заяви един от протестиращите. 

На 14 февруари 16-годишен младеж почина след токов удар в района на пешеходната пътека пред болница „Св. Иван Рилски” в София. Причината беше неправилно извършено захранване към частен обект в близост. Заради оголен кабел от захранването на частния обект е протекъл ток по металната рамка на шахтата. При стъпване върху рамката момчето е получило токов удар. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови