Протест в София срещу насилието над животни

OFFNews 30 март 2019 в 12:01 1827 1

Протест на граждани и неправителствени организации срещу нарастващата агресия към животни започва в този момент в София. Сборният пункт за протеста е пред Министерския съвет. Оттам шествието на защитниците на животните ще премине през централните улици на столицата.

Според протестиращите сега действащите текстове в законите не работят достатъчно ефективно, местните власти нямат програми за действие, а зоополицията невинаги успява да реагира в случаите на насилие. 

„Искаме да има ефективни присъди срещу посегателите на животни. Контролните органи бездействат и не взимат адекватни мерки срещу нарушителите и по този начин ги стимулират, защото те се чувстват безнаказани. Животни биват избивани безпричинно, сякаш са бездушни същества.

В повечето приюти са назначени мразещи животните хора и неспособни ветове. Искаме да има постоянен достъп до животинките, както и да оказваме помощ за тяхното съществуване“, каза пред „Хоризонт“ д-р Леонсия Докузова. Тя подчерта данни от научни изследвания, доказващи, че насилниците над животни са и насилници на хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови