Протест в Петрич, хората си искат отстранения свещеник

OFFNews 02 март 2019 в 09:00 1979 0

Протест в Петрич брани архиерейския наместник в духовната околия Ангел Кочев, който е отстранен от поста си. Местната власт изпрати подписка до патриарха и до Светия синод в негова защита. 

Един от доводите за отстраняването на свещеника е напредналата му възраст – 75 години, но хората искат незабавното му връщане. 

„Събрали сме се, за да защитим духовния ни водач. Духовният лидер, който с годините се е доказал със своите качества като човек, който може да води своето паство. Защото отец Ангел Кочев досега не е отказал на нито един човек в града да бъде в негова подкрепа, в негова помощ – да води своето паство напред към духовно израстване. Никога не е бил човекът, който да не стои зад тези качества. Ценностите му са доказани. През всичките тези години той е бил отдаден на хората и на своята служба. Отдаден на църквата”, каза учителката Таня Димитрова, цитирана от бТВ. 

По думите на кмета на Петрич Димитър Бръчков с отстраняването на отец Кочев духовният мир в града е бил нарушен, а напрежението може да ескалира в следващите дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки