Протест в Младост срещу строеж, спрян от Фандъкова миналата година

Столичният кмет отказала да изпълни решение на СОС

OFFNews Последна промяна на 21 март 2019 в 15:26 3275 1

Жители на столичния район „Младост” ще протестират тази вечер срещу строителството на 12-етажен хотел и жилищна сграда непосредствено пред домовете им. Недоволните от блокове 73, 74 и 75 се събират в 18,30 часа. 

Такъв строеж обаче няма да има - той е спрян от кмета Йорданка Фандъкова, която не е изпълнила решение на Столичния общински съвет от 20 декември миналата година. Тогава СОС дава съгласие да се измени плана за регулация на кв. 24 в "Младост 1", прехвърля на шестима собственици два поземлени имота от 93 и 46 кв. м. с цена 104 945 лв. без ДДС и придобива от тях други два имота от 69 и 44 кв. м. за 72 433 лв., пак без ДДС. Шестимата трябва да доплатят 32 512 лв. без ДДС. 

Със същото решение СОС възлага на кмета Фандъкова да сключи предварителен договор, а след влизане в сила на изменението на ПУП и окончателен договор със собствениците.

За да има нов ПУП, който да позволи строежа, кметът трябва да подпише договор за уреждане на сметки по регулация между СО и собственика. Нещо, което Фандъкова е отказала да направи и така спира плановете за изграждане на хотел и жилищна сграда. 

Хората с основание се притесняват от застрояването, няма да подпиша, е позицията на Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови