Протест иска оставката на Константинова тази вечер

OFFNews 31 май 2022 в 15:14 3954 1

Снимка Фейсбук

Митинг под надслов "За оставката на Калина Константинова" ще започне в 18:30 пред сградата на Министерски съвет в София.

Вчера вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова обяви, че украинските бежанци, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

"Пълното бездействие от страна на държавата, в лицето на г-жа Константинова и ресорната ѝ Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет (ДАБ), е на път да предизвика регионална хуманитарна криза на територията на страната. Ето защо искаме незабавно нейната оставка и извинение към украинските граждани в България", призовават организаторите на събитието във Фейсбук.

Исканията им са:

- визия за улесняването на интеграцията на бежанците в следващата фаза на програмата за настаняването;
- гаранция, че никой нуждаещ се няма да бъде оставен на улицата;
- гаранция, че никой бежанец няма да бъде обречен на гладуване;
- гаранция, че в базите, в които биват преместени бежанците, съществуват базови хигиенни условия.

"Настояваме за човешко отношение към хората бягащи от война, чиито къщи са разрушени, чиито съпрузи, бащи, синове и дъщери се бият за свободата на Украйна. Настояваме за незабавната оставка на Калина Константинова, която не просто не успя да бъде на висотата на задачата, пред която беше изправена, но и избра да прехвърли вината за провалът върху жертвите на войната. Всички възможни мостове от нейното управление на администрацията към доброволците и към бежанците са изгорени", пишат още организаторите на протеста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5531

1

Ран Босилек

31.05 2022 в 16:52

Украинците да идат да поискат оставката на Зеленски, а да не се мешат в политиката на домакините си.
 
X

Да помогнем на украинските деца!