Протест иска автобус на Витоша, СОС дава лавки и павилиони

OFFNews Последна промяна на 28 май 2015 в 07:40 3857 6

Протест посреща столичните общинари днес преди заседанието на СОС. Организатор на недоволството пред "Московска" 33 е ВМРО - София, бунтът е срещу отказа на Столичния общински съвет да пусне автобусна линия до Природен парк „Витоша“.

Предложениято на Ангел Джамбазки в качеството му на член на местния, не на европейския парламент, да се възстановят автобусите към Златните мостове, бяха отхвърлени.

"Нека СОС осигури удобен и редовен транспорт за да може майките с количките, баби с бастуните, трудноп одвижните и всички други софиянци свободно да се радват на природата край София", призовават организаторите на протеста. 

СОС обаче днес ще се занимава с Подробния устройствен план на квартал "Динабад" и обявяване на конкурс за местата и предназначението на 14 павилиона в района.

В дневния ред на общинарите е и откриване на процедура за провеждане на конкурси за отдаване под наем на реални части от имоти публична общинска собственост за разполагане на преместваеми обекти в район "Витоша", съгласно схеми, одобрени от главния архитект на София. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.05 2015 в 14:02

Добре ще е и ако Белев спре да спъва разивитието на туризма на Витоша, време е да си събере пипалата и да разбере, че има хора, на които наистина им пука какво се случва там

28.05 2015 в 12:30

може би когато има нов устройствен план за Витоша тогава ще можем да говорим и за нова организация на лифтовете. в сегашното положение на планината е добре, че поне имаме лифтове

28.05 2015 в 10:22


ЛАФКА Е НА РУСНАЦИТЕ С ПОДСТАВЕНО ЛИЦЕ ДЕБЕЛЕЕВСКИ.
НАПРАВИХА Я МОНОПОЛ, ЗАЩОТО ТОВА ПОИСКАХА РУСНАЦИТЕ.
КОЙ СЪЗДАДЕ ТОЗИ МОНОПОЛ? КОЯ АДМИНИСТРАЦИЯ?

БОЙКОТ НА ЛАФКА!

ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ЛАФКА. ДА ПОМОГНЕМ НА ИЗНЕМОГВАЩИТЕ БЪЛГАРСКИ УЛИЧНИ ТЪРГОВЦИ С ПАВИЛИОНИ!

АЗ НЕ КУПУВАМ ОТ ДЕБЕЛАФКА!
ИМА И ДРУГИ!

28.05 2015 в 09:48

Защо новата отсечка на метрото е само до бизнес-парка на Плевнелиев, а не бе направена с още една крайна спирка до началната станция на Симеоновския лифт? А Княжевският лифт може да е не само до Копитото, но и през Златните Мостове, хижа Кумата до Конярника!

28.05 2015 в 09:27

K'вo им пука на общинарите и общинските чиновници за софиянци?! Те, общинарите и чиновниците, всиките си имат безлимитни служебни лимузини и джипове за лично ползване и с тях ходят на планина в Банско и по Алпите, на море в Гърция, Турция и Ривиерата! Софиянци са само за да гласуват за тях и за да им плащат данъци за многохилядните заплати и поддръжка на служебните лимузини и джипове!

28.05 2015 в 08:17

Да се възстанови и лифтът до Копитото, да се намали цената на билетите на лифта до Алеко, да се ограничи достъпът на автомобили в празничните дни до Витоша - така ще се облекчат туристите софиянци и гостите на София.