Quantcast

Прощаваме се с Димитър Попов днес

OFFNews Последна промяна на 09 декември 2015 в 07:49 1853 1

Днес се прощаваме с бившия премиер Димитър Попов, правителството създаде комисия за погребението му. 

Поклонението ще се състои в Зала „Света София“ в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1 и ще започне от 9.30 часа. Траурният кортеж ще потегли към църквата „Света София“ около 11 часа. 

Председател на комисията е вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин. Членове са заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на финансите Владислав Горанов, съобщиха от "Дондуков" 1.

Димитър Попов ще остане в историята на България с крилатата фраза "За Бога, братя, не купувайте", изречени по повод първата либерализация на цените, довела до резкия им скок. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.12 2015 в 08:29

Димитър попов ще остане в историята с второто дълбоко бъркане в джоба на българите от прехода.

Първото беше на Андрюша Луканов една година по-рано, когато синът на татко Карло направи от клоновете на БНБ "частни" банки и раздаде съдържанието на фирмените складове на номенклатурата.

Димитър попов (заедно с червените министрите с икономически профил - добрият вълк Лупи и Папаризов и тримата големи седесари-икономисти - Луджев, Пушкаров и един Лаборант) довършиха обира, като "либерализираха" цените и разрешиха на номенклатурата да пичели от това, което им беше дал Луканов.

Срещу какво, още се мъчим да разберем.