Променят движението на 3 трамвая през уикенда

OFFNews 18 май 2023 в 09:44 873 0

Трамваи

Снимка Архив

Промени в движението ще има през уикенда

Трамваи 6, 11 и 12 променят движението си от полунощ в петък до 24 часа на 21 май заради ремонт, съобщиха от Столична община. 

Трамвайна линия № 6 се разделя на два маршрута - от ж.к. „Иван Вазов“ до метростанция „Хан Кубрат“ и от ж.к. „Обеля 2“ до ж.п. гара „София север“, двупосочно

Трамвайна линия № 11 ще се движи от кв. „Овча купел“ до надлез „Надежда“ (трамвайно депо „Банишора“). 

Трамвайна линия № 12 ще се движи от площад „Журналист“ до надлез „Надежда“ (трамвайно депо „Банишора“).

Разкрива се временна електробусна линия № Е12ТМ с маршрут от автостанция „Илиянци“ до Централна ж.п. гара

- в посока Централна ж.п. гара: от автостанция „Илиянци“ по ул. „Джерман”, бул. „Рожен”, ул. „Илиянско шосе”, бул. „Рожен”, надлез „Надежда“ и по бул. „Княгиня Мария Луиза” до спирка с код 2830 „Бул. Княгиня Мария Луиза“ пред Централна ж.п. гара за електробусна линия № 74 (крайна и начална) и за зареждане;

- в посока автостанция „Илиянци“: от спирка с код 2830 „Бул. Княгиня Мария Луиза“ по бул. „Княгиня Мария Луиза“, надясно по бул. „Христо Ботев”, надясно по бул. „Сливница”, надясно по ул. „Опълченска”, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза”, надлез „Надежда“, бул. „Рожен“, ул. „Илиянско шосе“, бул. „Рожен“ и по ул. „Джерман“ до автостанция „Илиянци“.  

Във връзка с измиване с автоцистерна на пътното платно, тротоари, спирки на Софийски околовръстен път – Южна дъга се въвежда промяна в организацията на движение. 

От 23.00 часа на 18 май до 5 часа на 19 май се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно и южно пътно платно на СОП в участъка от бул. „Александър Малинов“ до бензиностанция „ЕКО“. Движението на автомобили ще се извършва в локалните пътни платна в същия участък. 

От 23.00 часа на 19 май до 5 часа на 20 май се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно пътно платно на СОП в участъка от бензиностанция „ЕКО“ до бул. „България“. Движението ще се извършва в северното локално пътно платно в същия участък.

От 23.00 часа на 20 май до 5 май на 21 май се забранява влизането на пътни превозни средства по централното южно пътно платно на СОП в участъка от бул. „България“ до бензиностанция „ЕКО“. Движението ще се извършва в локалното южно пътно платно в същия участък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!