Промени в столичния трафик заради Софийския маратон

ОFFNews 12 октомври 2014 в 08:27 7238 2

Карта на трасето на маратона
Карта на трасето на маратона

Заради провеждането на 31-то издание на Софийския маратон  днес ще има затворени улици за движение между 6.30 и 16.00 часа.

Стартът на маратона е в 10 ч. Той ще бъде даден на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", пред Националния стадион "Васил Левски". Маршрутът от малко над 42 километра включва ул. "Фритьоф Нансен", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", алеите на Южния парк, бул. "Петко Каравелов" и отново по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" към Националния стадион, където е финалът.

Във връзка със състезанието се забранява свлизането на пътни превозни средства в двете посоки по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Проф. Фр. Нансен", по ул. "Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по бул. "Драган Цанков" между ул. "Митрополит Кирил Видински" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по южното платно на бул. "България" между ул. "Проф. Фр. Нансен" и бул. "П. Ю. Тодоров", по ул. "Бяла черква" между ул. "Богатица" и ул. "Димитър Манов", по бул. "Черни връх" и ул. "Проф. Фр. Нансен" между бул. "Свети Наум" и бул. "Патриарх Евтимий" с изключение на трамвайна линия №6, по бул. "Петко Каравелов" между ул. "Бяла черква" и бул. "България" и по източното платно на бул. "Витоша" между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Бяла черква".

Маратонът ще доведе до промяна на движението на автобуси от линиите на градския транспорт. С променен маршрут до 16.00 часа ще се движат автобусите с номера 9, 72, 75, 76, 84, 94, 102, 204 и 604.

Състезателите могат да се включат на 4 дистанции - 3 км, 8 км, 20 км и 42,195 км. 

Контролно време на 42.195км е 5 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови