Промени в движението в центъра заради третия лъч на метрото

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2019 в 07:55 6208 1

Промени се въвеждат в движението в центъра на столицата от утре, заради строежа на третия лъч на метрото.

От полунощ на 10 януари до 10 юли се забранява влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий" между бул. "Витоша" и ул. "Цар Самуил". Движението ще се извършва еднопосочно в две пътни ленти по южното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий" в посочения участък в посока бул. "Христо Ботев".

Забранява се влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Хан Крум". Движението ще се извършва еднопосочно в две пътни ленти по северното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий" в посочения участък в посока бул. "Витоша".

Забранява се влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. "Васил Левски" между ул. "Проф. Н.Михайлов" и ул. "Граф Игнатиев". Движението ще се извършва еднопосочно в три пътни ленти по южното пътно платно на бул. "Васил Левски" в посочения участък в посока ул. "Граф Игнатиев".

4. Ще се обърне посоката на движение на ул. "Цар Самуил" между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Хан Аспарух" към бул. "Патриарх Евтимий".

5. В транспортния тунел под НДК движението на ППС в посока бул. "България" ще се извършва върху трасето на трамвайната линия.

6. Забранява се престоят и паркирането по бул. "Патриарх Евтимий" между бул. "Витоша" и ул. "Цар Самуил" - северна страна; по бул. "Патриарх Евтимий" между бул. "Витоша" и ул. "Княз Борис I" - южна страна; по бул. "Патриарх Евтимий" на 30м след ул. "Княз Борис I" в посока бул. "Христо Ботев" - южна страна; по бул. "Патриарх Евтимий" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Хан Крум" - южна страна. 

За този период ЦГМ закрива местата за почасово платено паркиране "Синя зона" за времето и мястото посочени в т. 6. 

Тази сутрин травелаторният тунел, свързващ метростанция СУ Св. "Климент Охридски" с подлеза на пл. "Орлов мост" бе отворен за пътници. С това станцията отново стана достъпна през входове №8 - 10. Вход №11 остава затворен, съобщи Спаси метрото. През следващите седмици са възможни повторни временни затваряния, докато приключи строителството на новата обща касова зала между метростанции СУ Св. Климент Охридски (М1 и М2) и Орлов мост (М3).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

teoboychev

09.01 2019 в 09:25

Извинете, Offnews, но къде е новината? Описаните промени в организацията на движението в района отдавна (повече от година) са факт?! помислих, че е стара новина, но не, от 09.01.2019 г. е...