Проливни дъждове и гръмотевици в 17 области, опасност от наводнения

OFFNews 12 юни 2022 в 07:01 8630 1

Наводнена улица

Снимка БТА/Бисер Тодоров

Наводнена улица в Русе, 6 юни

Жълт код за валежи с гръмотевици обяви НИМХ за 17 от 28-те области в страната. Жълт код означава потенциално опасно време. В "зелено" (без риск) са София, Видин, Перник, Кюстендил, Благоевград, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич.

Във всички останали ще има значителни краткотрайни валежи и гръмотевици, сочи прогнозата за времето. За денонощието ще паднат количества до 25-30 mm. Остава опасността от поройни наводнения. Значителни ще са количествата в Предбалкана и Южна България.

Наводнение има по Южния пътен възел край гр. Велико Търново, в участъка при разклона на път I-5 Русе-Габрово с път I-4 Велико Търново-Търговище в посока Габрово-Търговище, съобщава Агенция "Пътна инфарструктура" тази сутрин. Движението в района се регулира от пътна полиция.

Жълт е кодът и по морето. Вълнението му ще е 3-4 бала.

Ще духа слаб до умерен, в източните райони временно силен север-северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - 21-22°.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи. Ще има и гръмотевици. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, на много места с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 21°-23°.

Атмосферното налягане още малко ще се повиши и ще доближи средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 3 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 14 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и изгрява в 18 ч. и 54 мин. Фаза на луната: два дни преди пълнолуние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

1

Октим

12.06 2022 в 11:42

Перфектното доказателство за това, което примитивните селяндури от Банкя (и други села) наричат “отлична“ инфраструктура!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!