Прокуратурата вярва, че Дянков ще бъде осъден

OFFNews 13 януари 2017 в 14:51 6480 4

Смятаме, че ще стигнем до осъдителна присъда, обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с повдигнатото по-рано днес обвинение срещу за бившия финансов министър Симеон Дянков.

Дянков, колегата му от кабинета "Борисов 1" Трайчо Трайков и издателят Иво Прокопиев са обвиняеми по делото за приватизация на дялове от електроразпределителното дружество „ЕВН България”.

„Симеон Дянков е обвинен за престъпление по служба, превишил е правата си с цел да облагодетелства „Булброкърс” и да получи 1,8 млн. лв. Иво Прокопиев е бил подбудител и помагач – той е давал съвети как да се продадат 33% от дяловете на ЕВН”, обясни Арнаудова.

Според адвоката на Дянков Марин Марковски, цитиран от bTV, oбвинението е предположение и няма доказателства, че клиентът му е извършил нещо нередно. По думите му бившият финансов министър е бил изряден в сделката.

„Тя е минала през Министерски съвет, отишла е за потвърждение в Народното събрание. Агенцията за приватизацията определя цените. Държавата не е ощетена”, посочи Марин Марковски, като добави, че Дянков и Прокопиев не се познават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

4

Какавидков

13.01 2017 в 17:02

Прокуратурата вярва, че Дянков ще бъде осъден

Смятаме, че ще стигнем до осъдителна присъда, обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова

Заглавието на редакцията ли е?

15509

3

Бухльо

13.01 2017 в 15:43

Хуан, много точно изказване! Отделен въпрос е, дали прокуратурата трябва да излъчва послания, извън съдебната зала и така евентуално да опитва да влияе на процеса.
Тази кака, говорителката на прокуратурата, се изживява като говорител на политическа партия напоследък, но ме съмнява, че това е по нейна собствена инициатива.

29217

2

Лопе де Вега

13.01 2017 в 15:24

Ако прокуратурата "вярва"... значи изобщо не става за работа. Прокуратурата трябва да ЗНАЕ, че е изпълнила изискванията на закона, съобразила се е с НК, събрала е допустими в съда и достатъчни доказателства и е осигурила присъда на виновния. Другото е поезия.

Поздрав!

12362

1

Хуан

13.01 2017 в 15:11

Страхотно е, че прокуратурата смята, че в този случай ще се стигне до осъдителна присъда. Ако може, Арнаудова да посочи за кои повдигнати обвинения НЕ смята, че ще се стигне до осъдителна присъда и ако има такива защо е повдигнато обвинение? Еба си тъпото изказване! Ама нищо, дейност да се отчита, брифинг да се даде, да се напомни кои са лошите.

 
X

Да помогнем на украинските деца!